EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Τέσσερα Μικρά Μαργαριτάρια στο Αιγαίο: Η Σχοινούσα

Αραδιασμένα στην σειρά, στην θάλασσα του Αιγαίου, βρίσκονται τα τέσσερα νησάκια των Μικρών Κυκλάδων σαν χάντρες στην σειρά από μαργαριταρένιο περιδέραιο. Κάθε ένα διαφορετικό και μοναδικό, και όλα μαζί συνθέτουν ένα μικρό παράδεισο που θα σας γοητέψει με την αυθεντικότητα, την απλότητα, τους ήπιους τουριστικούς ρυθμούς και φυσικά το λαμπερό φώς και την υπέροχη θάλασσα των Κυκλάδων. Η Σχοινούσα είναι το δεύτερο στη σειρά, από δυτικά μετά την Ηρακλειά, και το δεύτερο πιό μικρό σε έκταση από τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (η το μικρότερο αν υπολογίσουμε μαζί τα δύο Κουφονήσια). Αν η Ηρακλειά ξεχωρίζει για το άγριο του τοπίου της και την πλούσια βιοποικιλότητα του, η Σχοινούσα σε αντίθεση (αν και μόλις 3 ν.μ. μακριά της) μας μεταφέρει σε ένα ειδυλλιακό, ήπιο και πολύ καλοκαιρινό περιβάλλον.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 550

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 80

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

.   ..

Τέσσερα Μικρά Μαργαριτάρια στο Αιγαίο: Η Σχοινούσα

Αραδιασμένα στην σειρά, στην θάλασσα του Αιγαίου, βρίσκονται τα τέσσερα νησάκια των Μικρών Κυκλάδων σαν χάντρες στην σειρά από μαργαριταρένιο περιδέραιο. Κάθε ένα διαφορετικό και μοναδικό, και όλα μαζί συνθέτουν ένα μικρό παράδεισο που θα σας γοητέψει με την αυθεντικότητα, την απλότητα, τους ήπιους τουριστικούς ρυθμούς και φυσικά το λαμπερό φώς και την υπέροχη θάλασσα των Κυκλάδων.

Η Σχοινούσα είναι το δεύτερο στη σειρά, από δυτικά μετά την Ηρακλειά, και το δεύτερο πιό μικρό σε έκταση από τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (η το μικρότερο αν υπολογίσουμε μαζί τα δύο Κουφονήσια).

Αν η Ηρακλειά ξεχωρίζει για το άγριο του τοπίου της και την πλούσια βιοποικιλότητα του, η Σχοινούσα σε αντίθεση (αν και μόλις 3 ν.μ. μακριά της) μας μεταφέρει σε ένα ειδυλλιακό, ήπιο και πολύ καλοκαιρινό περιβάλλον. Χαμηλοί λόφοι (κανένας δεν ξεπερνά σε ύψος τα 150μ.), πλήθος από πανέμορφες παραλίες (καταγράψαμε 24) σχεδόν σε κάθε σημείο της ακτογραμμής του νησιού, ήπια χρήση μεταφορικών μέσων (σχεδόν όλοι οι δρόμοι είναι χωματόδρομοι και από την Χώρα πάς παντού σε λιγότερο από 3-4 χλμ.), άπλετο Κυκλαδίτικο φώς και πολύ καλής ποιότητας τουριστική υποδομή (τόσο για διαμονή όσο και για εστίαση), καθιστούν την Σχοινούσα ιδανικό τουριστικό προορισμό για όσους επιζητούν αυτόν τον συνδιασμό.

Σχεδόν όλες οι παραλίες του νησιού είναι προσβάσιμες είτε από χωματόδρομο είτε από σύντομο μονοπάτι. Ετσι και ανάλογα με το από που φυσά ο άνεμος, μπορείτε πάντα να βρείτε μία όμορφη αμμουδιά που δεν την πιάνει ο αέρας για να κολυμπήσετε. Σαν πιό ιδιαίτερες ξεχωρίσαμε τις πανέμορφες αμμουδιές στο Φυκιό και την Ψιλή Αμμο, τον ειδυλλιακό Γερολιμνιώνα, τις αμμουδερές αγκάλες στον όρμο του Μπαζαίου, αλλά πάνω απ’ όλες τα Βοτσαλάκια (τις μόνες μη αμμουδιές στο νησί) στο ΝΑ άκρο του νησιού στον Κάβο του Μιχάλη.

Η Χώρα είναι ο κύριος και μεγαλύτερος οικισμός του νησιού ένα χιλιόμετρο ανατολικά του λιμανιού στο Μερσίνι. Ομορφος οικισμός με κλασσική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, ξεχωρίζει μέσα σε ένα γυμνό και ξερό τοπίο, το χαρακτηριστικό τοπίο του νησιού. Η εκκλησία της Παναγίας της Ακαθής, αποτελεί το σημείο αναφοράς του, άλλωστε η Χώρα ονομάζεται και Χωριό της Παναγίας. Ο ναός είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου και στον Ακάθιστο Υμνο. Το όνομα Ακαθής, συναντάται σχεδόν μόνο στην Σχοινούσα, και οφείλεται σε μία εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό, όπου Εκείνος στέκεται όρθιος δίπλα Της αντί να είναι στην αγκαλιά Της (όπως στις περισσότερες εικόνες). Η Εκκλησία εορτάζει την Παρασκευή του Ακάθιστου Υμνου, και γίνεται πανηγύρι όπου και προσφέρονται διάφορα παραδοσιακά προιόντα.

Στο κεντρικό πλακόστρωτο καλντερίμι του οικισμού θα βρούμε τα περισσότερα από τα τουριστικά μαγαζιά, τα εστιατόρια, τα cafe αλλά και αρκετά από τα καταλύματα του νησιού. Από τις εσπερινές ώρες και μέχρι αργά το βράδι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στην Χώρα (υπάρχουν δύο κοινοτικά parkings στα δύο άκρα της). Στην Χώρα συναντιώνται και όλοι οι δρόμοι, του κατά κύριο λόγο, χωμάτινου οδικού δικτύου του νησιού.

Το γραφικό λιμανάκι της Σχοινούσας στο Μερσίνι είναι φυσικό λιμάνι, και θεωρείται το ασφαλέστερο ναυτικό καταφύγιο αυτής της περιοχής των Κυκλάδων. Στο νησί θα συναντήσετε όλων των ειδών τα σκάφη, από μικρά φουσκωτά μέχρι μεγάλες θαλαμηγούς. Λόγω του ότι είναι δύσκολο σε αυτό να δέσουν μεγάλα πλοία, έχει ξεκινήσει η κατασκευή νέου λιμανιού στον όρμο του Λιβαδιού, εκεί που έχουν ανασκαφεί και αρχαιολογικά ευρήματα. Ο αμαξιτός δρόμος από το λιμάνι μέχρι την Χώρα (1.100μ.) είναι και ο μόνος ασφαλτοστρωμένος του νησιού μαζί με αυτόν που καταλήγει στην Μεσσαριά. Το Μερσίνι συνδέεται με την Χώρα και με όμορφο φρεσκοστρωμένο λιθόστρωτο μονοπάτι (600μ.) που αξίζει να το περπατήσετε. Στο Μερσίνι θα βρείτε επίσης περιποιημένες και καλές ψαροταβέρνες καθώς και μερικά καταλύματα.

Από το λιμάνι στο Μερσίνι γίνονται καθημερινά, με το τουριστικό σκάφος Αιολία ημερήσιες εκδρομές στο νησί (ο γύρος του νησιού), αλλά και μακρύτερα προς Ηρακλειά, Κέρο και Κουφονήσια. Πιστεύουμε ότι αξίζει, εφόσον μπορείτε, να κάνετε κάποιες ή κάποια από αυτές.











Το Ταξίδι μου
0.3108 18.96MB