EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Τέσσερα Μικρά Μαργαριτάρια στο Αιγαίο: Τα Κουφονήσια

Αραδιασμένα στην σειρά, στην θάλασσα του Αιγαίου, βρίσκονται τα τέσσερα νησάκια των Μικρών Κυκλάδων σαν χάντρες στην σειρά από μαργαριταρένιο περιδέραιο. Το Πάνω Κουφονήσι, το μικρότερο από τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων είναι και αυτό που κάθε χρόνο φιλοξενεί και τους περισσότερους επισκέπτες. Υπέροχες αμμουδιές με διάφανα νερά, κοντινές αποστάσεις που σας επιτρέπουν να περπατήσετε όλο το νησί καθιστώντας περιττό κάθε μεταφορικό μέσο εκτός ίσως από το ποδήλατο, πολλές και καλές μονάδες διαμονής και εστίασης και βραδυνή διασκέδαση απολαμβάνοντας το ποτό σας κάτω από το φεγγαρόφωτο και με φόντο το λιμάνι και το στενό των Κουφονησίων, είναι μερικά από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα που έκαναν, εδώ και πολλά χρόνια, το Κουφονήσι αγαπημένο τόπο προορισμού Ελλήνων και ξένων.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 650

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 12

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

.   ..

Τέσσερα Μικρά Μαργαριτάρια στο Αιγαίο: Τα Κουφονήσια

Αραδιασμένα στην σειρά, στην θάλασσα του Αιγαίου, βρίσκονται τα τέσσερα νησάκια των Μικρών Κυκλάδων σαν χάντρες στην σειρά από μαργαριταρένιο περιδέραιο. Κάθε ένα διαφορετικό και μοναδικό, και όλα μαζί συνθέτουν ένα μικρό παράδεισο που θα σας γοητέψει με την αυθεντικότητα, την απλότητα, τους ήπιους τουριστικούς ρυθμούς και φυσικά το λαμπερό φώς και την υπέροχη θάλασσα των Κυκλάδων.

Το Πάνω Κουφονήσι, το μικρότερο από τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων είναι και αυτό που κάθε χρόνο φιλοξενεί και τους περισσότερους επισκέπτες. Υπέροχες αμμουδιές με διάφανα νερά, κοντινές αποστάσεις που σας επιτρέπουν να περπατήσετε όλο το νησί καθιστώντας περιττό κάθε μεταφορικό μέσο εκτός ίσως από το ποδήλατο, πολλές και καλές μονάδες διαμονής και εστίασης και βραδυνή διασκέδαση απολαμβάνοντας το ποτό σας κάτω από το φεγγαρόφωτο και με φόντο το λιμάνι και το στενό των Κουφονησίων, είναι μερικά από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα που έκαναν, εδώ και πολλά χρόνια, το Κουφονήσι αγαπημένο τόπο προορισμού Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Λιγότερο από μισό ναυτικό μίλι και νότια από το Πάνω Κουφονήσι, απλώνεται το Κάτω Κουφονήσι. Αν κάποια στιγμή αισθανθείτε ότι η πολυκοσμία στο Πάνω νησί αρχίζει και σας κουράζει, μπείτε στο καίκι και σε 10 λεπτά θα μεταφερθείτε σε έναν κόσμο παρθένο, χωρίς κατοίκους (μόνο μία ταβέρνα στην Παναγία), χωρίς καταλύματα, χωρίς οχήματα και δρόμους με μόνη συντροφιά το άνυδρο τοπίο, το Κυκλαδίτικο φώς και τις υπέροχες παραλίες.

Το Κάτω Κουφονήσι είναι μέρος ιδανικό για πεζοπορία. Οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, συνεπώς μπορείτε να γυρίσετε όλο (κυριολεκτικά) το νησί σε λιγότερο από μία μέρα. Οι συνολικές πεζοπορικές διαδρομές δεν ξεπερνούν τα 14χλμ. Στο νησί θα βρείτε αρκετές και καλές παραλίες με ποιό γνωστή το Νερό (στην οποία κάνει στάση και το εκδρομικό καίκι από το Πάνω Κουφονήσι) αλλά και άλλες λιγότερο γνωστές και ποιό απόμακρες όπως η Πεζούλια, ή πιό εντυπωσιακές αλλά απρόσιτες από την ξηρά όπως οι Καστέλλοι στο βόρειο τμήμα με τους εκπληκτικούς σχηματισμούς των πώρινων βράχων.

Η Χώρα είναι ο κύριος οικισμός στο Πάνω νησί. Απλή, με Κυκλαδίτικα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και έντονο το τουριστικό στοιχείο με πληθώρα (περισσότερα από 120) καταλυμάτων, εστιατορίων, cafe, bar και καταστημάτων. Οπως και σε όλο το νησί οι αποστάσεις είναι μικρές και μπορείτε να καλύψετε κάθε σημείο της με τα πόδια σε λιγότερο από μία μέρα. Η κεντρική εκκλησία της Χώρας και του νησιού είναι ο Αγιος Γεώργιος, ενώ πολύ όμορφη για το πρώτο μπάνιο είναι και η παραλία της Αμμου δίπλα στο Λιμάνι. Ομορφη άποψη της Χώρας από ψηλά έχουμε από το υπαίθριο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Aπό το λιμάνι αναχωρούν καθημερινά και σε τακτά χρονικά διαστήματα καίκια, με δρομολόγιο τόσο το Κάτω Κουφονήσι (κάθε δύο ώρες) όσο και τις παραλίες στον Φοίνικα και το Πορί (κάθε μία ώρα). Στο Κάτω Κουφονήσι το καίκι κατεβάζει τόσο στην Παναγία (εκεί που είναι η Ταβέρνα) όσο και στην όμορφη παραλία Νερό. Ειδικά για την Ταβέρνα υπάρχει και ένα βραδινό δρομολόγιο στις 20:30 με επιστροφή στις 23:00.











Το Ταξίδι μου
0.3259 18.94MB