EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map

ΠεριοχήΚοινότηταΠεριοχή // Κοινότητα

Σίκινος

Ανάμεσα στην Ιο και στη Φολέγανδρο, η Σίκινος ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και ειδικά στο νότιο κομμάτι. 'Η μικρή κυρία των Κυκλάδων' έχει μόλις 260 μόνιμους κατοίκους, 3 οικισμούς και περιορισμένο οδικό δίκτυο. Το νησί της άγονης γραμμής δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο τουριστικά, διαθέτει όμως όλες τις υποδομές για άνετες διακοπές. Ξενοδοχεία, δωμάτια, ταβέρνες και καφέ θα βρουν οι επισκέπτες τόσο στο λιμάνι, την Αλοπρόνοια όσο και στους δύο οικισμούς της Χώρας, το Χωριό και το Κάστρο. Λίγες παραλίες μη οργανωμένες, πολλά εκκλησάκια και διάφορα ακόμα αξιοθέατα θα κάνουν τις μέρες σας στη Σίκινο πιο ενδιαφέρουσες.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 540

Χαρακτηριστικά

Έδρα : Κάστρο
Επιφάνεια : 42 τ.χλμ.
Θάλασσα/Νερό : Νησί
Πληθυσμός 2011 : 273
Τύπος Μέρους : ΓραφικόΓραφικό
ΑπομονωμένοΑπομονωμένο
Κωδικός Καλλικράτη : 6004

 Λιγότερα
 Περισσότερα
Η επιβλητική πρόσοψη της Επισκοπής στη Σίκινο
Αρχαιολογικός Χώρος
Επισκοπή
(Αρχαιολογικός Χώρος)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΙΚΙΝΟΣ, Δημοτική Ενότητα
Κυκλάδες - Σίκινος - Κάστρο
Χωριό
Κάστρο (41)
(Χωριό)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΙΚΙΝΟΣ, Δημοτική Ενότητα
’μμος, βότσαλα και βράχια συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό στην παραλία Μάλτα
Παραλία
Μάλτα
(Παραλία)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΙΚΙΝΟΣ, Δημοτική Ενότητα
.   ..

Πώς θα πάτε

Από το λιμάνι του Πειραιά με συμβατικό πλοίο θα χρειαστείτε περίπου 8-11 ώρες για να προσεγγίσετε το λιμάνι της Σικίνου, ανάλογα με τις ενδιάμεσες στάσεις σε άλλα νησιά. Ενδεικτικές τιμές για ενήλικα χωρίς έκπτωση 36 ευρώ μόνο η μετάβαση, ενώ για αυτοκίνητο η τιμή είναι 82 ευρώ για απλή μετάβαση. Η Σίκινος συνδέεται με τοπική γραμμή και με άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Φολέγανδρος, η Ίος, η Σαντορίνη, η Νάξος και άλλα. Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια και κρατήσεις στο www.digitickets.gr.

Οδικό δίκτυο

Η Σίκινος έχει ένα μικρό οδικό δίκτυο, το οποίο ενώνει το λιμάνι της Αλοπρόνοιας με τη Χώρα και από τον ίδιο δρόμο υπάρχει διασταύρωση για την παραλία του Αγίου Γεωργίου. Μετά τη Χώρα, ο δρόμος συνεχίζει για λίγα ακόμα χιλιόμετρα μέχρι το οινοποιείο και το μνημείο της Επισκοπής. Αυτές είναι οι μόνες ασφαλτοστρωμένες διαδρομές στο νησί, αλλά ακόμα και μέσα στον οικισμό της Αλοπρόνοιας μπορεί να συναντήσετε δύσκολους χωματόδρομους ή κακοφτιαγμένους δρόμους. Στους οικισμούς της Χώρας, στο Κάστρο και στο Χωριό, απαγορεύεται η πρόσβαση οχημάτων. Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο που περνάει έξω από τους οικισμούς και να τους γυρίσετε με τα πόδια.

Στην Αλοπρόνοια, στο λιμάνι, υπάρχει κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων και μηχανών.

Άλλα μέσα μετακίνησης

Τοπικό λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια ανάμεσα στην Αλοπρόνοια, τη Χώρα και την Επισκοπή. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες και υπάρχει πάντα ανταπόκριση με τα πλοία που φτάνουν στο λιμάνι.

Υπάρχουν κάποιες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε με τα πόδια, ειδικά για παραλίες, αλλά η σήμανση δεν είναι επαρκής και καλό θα είναι να το κάνετε με τη βοήθεια κάποιου ντόπιου.

Χρήσιμες Συμβουλές

1. Το νησί της Σικίνου δε διαθέτει ταξί.

2. Το μόνο μέρος στο οποίο μπορείτε να αγκυροβολήσετε με σκάφος είναι το λιμάνι της Αλοπρόνοιας.

3. Για τις θαλάσσιες μεταφορές και τη μετάβαση στις μακρινές παραλίες η βάρκα του Δημήτρη ξεκινά καθημερινά από το λιμάνι της Αλοπρόνοιας. Τηλ. 6937-261800.

4. Η Σίκινος διαθέτει και ελικοδρόμιο για έκτακτες περιπτώσεις.

5. Ένα μονοπάτι που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι αυτό που οδηγεί από το Κάστρο στην παραλία Μάλτα. Ξεκινά από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, περνά κοντά από το ελικοδρόμιο και συνεχίζει με κατάβαση προς την παραλία. Η συνολική απόσταση είναι 6.5 χλμ και θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Αστυνομία 22860-51222

Λιμεναρχείο 22860-51121

Περιφερειακό Ιατρείο 22860-51211

Δήμος 22860-51238

ΚΕΠ 22860-51196











Το Ταξίδι μου
0.0094 1.73MB