EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Σίκινος: η απόλαυση της απομόνωσης

Ανάμεσα στη Φολέγανδρο και την Ίο, το νησί της Σικίνου προσελκύει επισκέπτες που επιθυμούν ήσυχες διακοπές, μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ταβερνάκια και παραλίες που δεν είναι πολυσύχναστες.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 745

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 0

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

Ο ήλιος πέφτει πάνω στα σπίτια του Κάστρου και στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στη Σίκινο
Κοινότητα
Σίκινος (141)
(Κοινότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΙΚΙΝΟΣ, Δημοτική Ενότητα
.   ..

Σίκινος: η απόλαυση της απομόνωσης

Ανάμεσα στη Φολέγανδρο και την Ίο, το νησί της Σικίνου προσελκύει επισκέπτες που επιθυμούν ήσυχες διακοπές, μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ταβερνάκια και παραλίες που δεν είναι πολυσύχναστες.

Με μόλις 250 κατοίκους και 3 οικισμούς, η Σίκινος δεν είναι μεγάλο νησί και ούτε πολύ αναπτυγμένο τουριστικά. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο την προτιμούν οι επισκέπτες της. Στους τρεις οικισμούς θα βρείτε ξενοδοχειακές μονάδες μικρής κλίμακας (κυρίως στούντιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια), λίγες ταβέρνες, καφέ και μπαρ. Το λιμάνι βρίσκεται στην Αλοπρόνοια και 4 χιλιόμετρα πιο πάνω βρίσκονται οι άλλοι δύο οικισμοί που απαρτίζουν τη Χώρα της Σικίνου, το Χωριό και το Κάστρο.

Κάστρο

Ο μεσαιωνικός οικισμός του Κάστρου είναι από τους πιο ατμοσφαιρικούς του Αιγαίου. Σκαρφαλωμένος σε μια πλαγιά, ο οικισμός δεν είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο. Έχει δύο εισόδους, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρκάρουν και να μπουν στο Κάστρο με τα πόδια. Στενά σοκάκια, πέτρινα καλντερίμια, παραδοσιακά σπίτια και γραφικά εκκλησάκια συμπληρώνουν την εικόνα του Κάστρου, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο χωριό του νησιού. Το Κάστρο μαζί με το Χωριό, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά στον απέναντι λόφο, απαρτίζουν τη Χώρα της Σικίνου. Ανηφορικό μονοπάτι από το Κάστρο οδηγεί στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Η ιστορική μονή προσφέρει μοναδική θέα στο νησί.

Χωριό

Ο οικισμός του Χωριού είναι ο πιο παραδοσιακός και αυτό γιατί έχει τη λιγότερη «τουριστική» επέμβαση. Ο οικισμός δε διαθέτει ξενοδοχεία ή πολλά καφενεία και ταβέρνες και αποτελείται κυρίως από σπίτια.

Αλοπρόνοια

Το λιμάνι της Σικίνου βρίσκεται στον οικισμό Αλοπρόνοια, στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Δίπλα στο λιμάνι βρίσκεται η παραλία της Αλοπρόνοιας, η οποία συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, από οικογένειες μέχρι νεαρές παρέες. Η Αλοπρόνοια προσφέρει πλήθος επιλογών όσον αφορά τη διαμονή και το φαγητό. Κατά μήκος του κόλπου του λιμανιού, οι επισκέπτες θα βρουν και επιλογές για βραδινή έξοδο.

Τα Μονοπάτια της Σικίνου

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Σικίνου, υλοποιεί το πρόγραμμα 'Μονοπάτια Πολιτισμού', με την επιλογή και σηματοδότηση μιάς σειράς διαδρομών, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει βιωματικά αυτό το αρχέγονο, λιτό και πανέμορφο, τοπίο του νησιού. Μέχρι και το 2016 είχαν σηματοδοτηθεί επτά μονοπάτια.

Κατά τα άλλα αξίζει να επισκεφθείτε το ιδιαίτερο και σπάνιο μνημείο της Επισκοπής. Πρόκειται για ρωμαϊκό ταφικό μνημείο του 3ου αιώνα μ.Χ., το οποίο μέσα στους αιώνες υπέστη διάφορες επεμβάσεις αλλά εξακολουθεί να είναι ένα εντυπωσιακό κτίσμα στην ενδοχώρα της Σικίνου.

Από παραλίες, εκτός από την Αλοπρόνοια και τον Άγιο Γεώργιο, οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου, αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία Μάλτα στη βορειοανατολική πλευρά, είτε μέσω μονοπατιού είτε με καραβάκι από την Αλοπρόνοια.











Το Ταξίδι μου
0.3673 18.93MB