EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ο όρμος του Λακκίου είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν που οι Ιταλοί, την περίοδο της κατοχής του νησιού (1912 -1943) το μετέτρεψαν σε ισχυρότατη ναυτική βάση. Το μεγάλο λιμάνι καταλήγει στην πόλη του Λακκίου, μία πόλη που έκτησαν από το μηδέν οι Ιταλοί επάνω σε αποστραγγισμένα έλη, με minimal αρχιτεκτονική που συνδυάζει τάσεις από art deco, Bauhaus, ενετικά και αναγεννησιακά στοιχεία, σ’ όλα τα κτίρια και τις βασικές υποδομές της.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 495

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 6

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

Δωδεκάνησα - Λέρος - Παντέλι
Δημ. Κοινότητα
ΛΕΡΟΣ (504)
(Δημ. Κοινότητα)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΛΕΡΟΣ, Δημοτική Ενότητα
.   ..

Πώς θα πάτε στην Λέρο

Η Λέρος συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά με συχνά δρομολόγια πλοίων. Τα δρομολόγια εκτελούν συμβατικά πλοία και το ταξίδι διαρκεί περίπου 9 έως 10 ώρες. Το λιμάνι της Λέρου βρίσκεται στο Λακκί που είναι και το μεγαλύτερο χωριό του νησιού. Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια και κρατήσεις στο www.digitickets.gr.

Το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού. Χρησιμοποιείται για την τακτική συγκοινωνία μεταξύ κοντινών νησιών των Δωδεκανήσων, όπως η Κάλυμνος και η Κώς.

Στον Κρατικό Αερολιμένα Λέρου μπορεί να φτάσει κανείς από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το ταξίδι διαρκεί 60 λεπτά και οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την περίοδο.

Μετακινήσεις

Το κύριο οδικό δίκτυο είναι εκτεταμένο, ασφαλτοστρωμένο στο μεγαλύτερο τμήμα του, και καλύπτει όλους τους οικισμούς.

Άλλα μέσα μετακίνησης

Στη Λέρο υπάρχουν δυο κύριοι σταθμοί TAXI, ένας στον Πλάτανο (Κεντρικός) και ένας στο Λακκί. Είναι ένας καλός τρόπος να πάει κανείς στο αεροδρόμιο και στα πιο απομονωμένα μέρη όπου τα λεωφορεία δεν πηγαίνουν. Το ΚΤΕΛ Λέρου (https://www.leros.gr/leros-hotels/dromologia-ktel-lerou.html ) εκτελεί συχνά δρομολόγια ανάμεσα στα χωριά του νησιού.

Χρήσιμες Συμβουλές

1. Η γεωγραφική θέση της Λέρου είναι ιδανική για μετάβαση σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων.

2. Η Λέρος συνδέεται με δρομολόγια πλοίων με τα νησιά Κάλυμνο, Κω, Κάρπαθο, Κάσο, Λειψούς, Αρκιούς, Πάτμο, Ικαρία, Σάμο, Φούρνους, Σύμη, Σύρο, Χίο και Ρόδο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

1. Αστυνομία: 2247-022222

2. Λιμεναρχείο: 2247-022224

3. Νοσοκομείο: 2247-360100

4. Δημοτικός Αερολιμένας Λέρου: 2247-022275

5. ΚΕΠ: 2247-023400











Το Ταξίδι μου
0.3498 18.91MB