EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
ΠεριοχήΚοινότηταΠεριοχή // Κοινότητα

Θηρασιά
(Θήρα, Σαντορίνη)

Στην σκιά της Σαντορίνης (Θήρας), η Θηρασιά μπορεί να προσφέρει την εναλλακτική λύση σε όσους επιθυμούν την αυθεντικότητα, την ηρεμία και την μοναχικότητα. Μέρος και αυτή, όπως και η Σαντορίνη, της νήσου Στρογγύλης, αποκόπηκε κατά την μεγάλη έκρηξη του 1.600 π.χ. και αποτελεί τμήμα της περιμέτρου της μεγάλης καλντέρας που σχηματίσθηκε στα χρόνια μετά την έκρηξη. Η γεωμορφολογία της μοιάζει πολύ με αυτήν της Σαντορίνης, αλλά σε αντίθεση με αυτήν, η τουριστική της ανάπτυξη έμεινε για τους περισσότερους επισκέπτες της σαν ένα τμήμα της ημερήσιας εκδρομής των τουριστικών σκαφών που ξεκινούν από το λιμάνι των Φηρών για να επισκεφθούν το ηφαίστειο.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 651

Χαρακτηριστικά

Έδρα : Μανωλάς
Επιφάνεια : 10 τ.χλμ.
Θάλασσα/Νερό : Νησί
Πληθυσμός 2011 : 319
Τύπος Μέρους : ΓραφικόΓραφικό
ΉσυχοΉσυχο
Κωδικός Καλλικράτη : 60010202

 Λιγότερα
 Περισσότερα
Κυκλάδες - Θηρασιά
Κοινότητα
Θηρασιά (69)
(Κοινότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Κυκλάδες - Θηρασιά
Νησί
Θηρασιά
(Νησί)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Kόρφος Θηρασιά
Νησί
Θηρασιά
(Νησί)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Κυκλάδες - Θηρασιά - Μανωλάς
Χωριό
Μανωλάς (17)
(Χωριό)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Μονοπάτι προς Μανολά
Μονοπάτι
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Κυκλάδες - Θηρασιά - Προφήτης Ηλίας
Εκκλησία
Προφήτης Ηλίας
(Εκκλησία)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Κυκλάδες - Θηρασιά - Μονή Κοίμησης
Μοναστήρι
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Κυκλάδες - Θηρασιά - Νότια Λατομεία - Αρχαιολογικός χώρος
Αρχαιολογικός Χώρος
Αρχαιολογικός χώρος - Κιμινά
(Αρχαιολογικός Χώρος)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Κυκλάδες - Θηρασιά - Χριστός
Εκκλησία
Χριστός
(Εκκλησία)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Κυκλάδες - Θηρασιά - Νότια Λατομεία
Παλιό Εργοστάσιο
Λατομεία Αλαφούζου
(Παλιό Εργοστάσιο)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Κυκλάδες - Θηρασιά - Μανωλάς - Σκαλοπάτια προς Κόρφο
Μονοπάτι
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
Κυκλάδες - Θηρασιά - Κόρφος
Οικισμός
Ορμος Κόρφου (1)
(Οικισμός)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
exploring-greece.gr
Λιμάνι
Θηρασσία
(Λιμάνι)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, ΟΙΑ
.   ..

Στην σκιά της Σαντορίνης (Θήρας), η Θηρασιά μπορεί να προσφέρει την εναλλακτική λύση σε όσους επιθυμούν την αυθεντικότητα, την ηρεμία και την μοναχικότητα. Μέρος και αυτή, όπως και η Σαντορίνη, της νήσου Στρογγύλης, αποκόπηκε κατά την μεγάλη έκρηξη του 1.600 π.χ. και αποτελεί τμήμα της περιμέτρου της μεγάλης καλντέρας που σχηματίσθηκε στα χρόνια μετά την έκρηξη.

Η γεωμορφολογία της μοιάζει πολύ με αυτήν της Σαντορίνης, αλλά σε αντίθεση με αυτήν, η τουριστική της ανάπτυξη έμεινε για τους περισσότερους επισκέπτες της σαν ένα τμήμα της ημερήσιας εκδρομής των τουριστικών σκαφών που ξεκινούν από το λιμάνι των Φηρών για να επισκεφθούν το ηφαίστειο. Η πραγματικότητα όμως για όσους θέλουν να γνωρίσουν πραγματικά το νησί και να το αγαπήσουν είναι ευτυχώς διαφορετική.

Το νησί είναι μικρό σε έκταση (μικρότερο από 10 Km2) και γυρίζεται εύκολα, ενώ διαθέτει ένα ικανοποιητικό οδικό δίκτυο με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και βατούς χωματόδρομους, προτιμώτερο όμως είναι να το γνωρίσετε περπατώντας το. Η Θηρασιά έχει λίγες και "άγριες", ηφαιστειακές παραλίες με μαύρες πέτρες και βότσαλα. Το νησί παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον αντίστοιχο αυτού της Σαντορίνης. Στον 19ο αιώνα λειτούργησαν ορυχεία για την εξόρυξη Θηραϊκής γής τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο τμήμα του.

Το βασικό λιμάνι του νησιού είναι η Ρίβα, στον οικισμό της Αγίας Ειρήνης στα βόρεια, ενώ το τουριστικό λιμάνι και επίνειο του Μανωλά είναι ο Κόρφος. Αν και τόσο κοντά στην Σαντορίνη η ακτοπλοική πρόσβαση, ειδικά αν θέλουμε να μεταβούμε με αυτοκίνητο, δεν είναι συνεχής. Μάλιστα η "παντόφλα" που συνδέει τον Αθηνιό με την Ρίβα, είναι γραμμή που επιδοτείται από το Ελληνικό κράτος, διαφορετικά η σύνδεση θα ήταν ακόμη αραιότερη και σημαντικά ακριβότερη. Τακτικότερη σύνδεση, αλλά όχι για οχήματα, γίνεται τρείς φορές την ημέρα με λάντζα που ξεκινά από το Αμμούδι της Οίας και πιάνει στην Ρίβα και τον Κόρφο.











Το Ταξίδι μου
0.4366 19.91MB