EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
ΔραστηριότηταΞενάγησηΔραστηριότητα // Ξενάγηση

Ξενάγηση στο Ηφαίστειο

Βρισκόμαστε στο νησάκι της Νέας Καμένης, ή όπως είναι γνωστή "στο ηφαίστειο". Το ηφαιστειογενές νησί που δημιουργήθηκε με την ηφαιστειακή έκρηξη του 1570. Η έκτασή του αγγίζει τα 340 εκτάρια και το ψηλότερο σημείο του φτάνει τα 127 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Αποτελεί μνημείο μείζονος επιστημονικού ενδιαφέροντος και έχει χαρακτηριστεί από το Υπ. Πολιτισμού ως "τόπος ιστορικού και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους".
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 660

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 16

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Δραστηριότητες

Θέα από την Καλντέρα
Κοινότητα
Θήρα (480)
(Κοινότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, Δημοτική Ενότητα
Γήπεδο ποδοσφαίρου στα Φηρά
Στάδιο / Αθλητικό Κέντρο
Γήπεδο Θήρας
(Στάδιο / Αθλητικό Κέντρο )
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, Δημοτική Ενότητα
Tatoo Κέντρο Τατουάζ
Αλλη Δραστηριότητα
Tatoo studio
(Αλλη Δραστηριότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, Δημοτική Ενότητα
Maina Γυμναστήριο
Αλλη Δραστηριότητα
Maina Gym
(Αλλη Δραστηριότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, Δημοτική Ενότητα
Santorini Fish Spa
Αλλη Δραστηριότητα
Fish Spa
(Αλλη Δραστηριότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΘΗΡΑ, Δημοτική Ενότητα
.   ..

Είναι δικαιωματικά, μαζί με το περίφημο ηλιοβασίλεμα, το κορυφαίο αξιοθέατο του νησιού για εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Στο νησάκι μπορούμε να φθάσουμε με εκδρομικό σκάφος από το Παλιό Λιμάνι των Φηρών, που ειδικά τους θερινούς μήνες, υπάρχουν πολύ συχνά δρομολόγια. Το κόστος της μεταφοράς στο Ηφαίστειο κυμαίνεται από 20 ευρώ/άτομο (αν επιλέξετε την απλή διαδρομή που αφορά επίσκεψη στο ηφαίστειο και στις θερμές πηγές) μέχρι 26ευρώ (επιπλέον επίσκεψη στη Θηρασιά και στην Οία).

Η χρονική διάρκεια των "πακέτων" είναι 3 και 4,5 ώρες αντίστοιχα. Στο Ηφαίστειο μόλις φτάσετε, καταβάλλετε ένα ακόμη μικρό αντίτιμο (περίπου 5ευρώ) και ξεκινά η ξενάγησή σας. Είναι αναγκαίο να φοράτε αθλητικά παπούτσια, ελαφρά ρούχα και να είστε εφοδιασμένοι με νερό και αντηλιακό.

Μετά από ανάβαση περίπου 20 λεπτών, βρίσκουμε τους πρώτους κρατήρες για τους οποίους θα βρείτε πληροφορίες τόσο από τον ξεναγό όσο και από το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμεται δωρεάν στο νησάκι.

Από τα έγκατα της γης αναβλύζει θειάφι και σε ορισμένα σημεία ατμός, ενώ το άγριο τοπίο συμπληρώνεται από τα ηφαιστειογενή πετρώματα και το κοκκινωπό χώμα. Η θέα δε, προς τη Σαντορίνη και το νησάκι της Θηρασιάς απέναντι είναι απλά μοναδική...











Το Ταξίδι μου
0.3717 19.51MB