EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show mapΠεριοχήΔήμος ΟΤΑΠεριοχή // Δήμος ΟΤΑ

Σύρος

Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, η Σύρος εντυπωσιάζει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Από τα αρχοντικά της Ερμούπολης και τα σοκάκια της Ανω Σύρου μέχρι την κοσμοπολιτική Ποσειδωνία και τα μικρά χωριά της ενδοχώρας, το νησί της Σύρου αποκαλύπτει μαγικά τοπία και συναρπαστικές διαδρομές.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 760

Χαρακτηριστικά

Έδρα : Ερμούπολη
Θάλασσα/Νερό : Νησί
Πληθυσμός 2011 : 21507
Τύπος Μέρους : ΓραφικόΓραφικό
ΚοσμοπολίτικοΚοσμοπολίτικο
Κωδικός Καλλικράτη : 5801

 Λιγότερα
 Περισσότερα
Ένα από τα σοκάκια της ’νω Σύρου
Δημοτική Ενότητα
Άνω Σύρος (194)
(Δημοτική Ενότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
Η πρωτεύουσα της Σύρου, Ερμούπολη από ψηλά
Δημοτική Ενότητα
Ερμούπολη (362)
(Δημοτική Ενότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
Το παραλιακό μέτωπο στην Ποσειδωνία
Δημοτική Ενότητα
Ποσειδωνία (131)
(Δημοτική Ενότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
Η πρωτεύουσα της Σύρου, Ερμούπολη από ψηλά
Δήμος ΟΤΑ
Σύρος (691)
(Δήμος ΟΤΑ)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Ιδιαίτερο χαρακτήρα δίνουν στο λιμάνι της Ερμούπολης οι γερανοί του νεώριου
Άλλη Κατασκευή
Νεώριο
(Άλλη Κατασκευή)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
Εξωτερική άποψη του θεάτρου Απόλλων στην Ερμούπολη
Μουσική / Θέατρο
Θέατρο Απόλλων
(Μουσική / Θέατρο)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
Το εντυπωσιακό κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στα Βαπόρια
Θρησκευτικός Χώρος
Ιερά Μητρόπολη Σύρου
(Θρησκευτικός Χώρος)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
Στον ταρσανά στην Ερμούπολη επισκευάζονται ακόμα καράβια
Άλλη Κατασκευή
Ταρσανάς
(Άλλη Κατασκευή)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
Η αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια στην Ερμούπολη είναι χτισμένη πάνω από τη θάλασσα
Μικρός Οικισμός
Βαπόρια
(Μικρός Οικισμός)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
Το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Κίνι
Χωριό
Κίνι (38)
(Χωριό)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ
Ο οικισμός Δελφίνι από ψηλά
Μικρός Οικισμός
Δελφίνι (4)
(Μικρός Οικισμός)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ
Το χωριό Βάρη, στη νότια πλευρά της Σύρου
Χωριό
Βάρη (30)
(Χωριό)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΣΥΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ
.   ..

Πώς θα πάτε

Από το λιμάνι του Πειραιά με συμβατικό πλοίο θα χρειαστείτε περίπου 4 ώρες για να προσεγγίσετε το λιμάνι της Σύρου. Ενδεικτικές τιμές για ενήλικα χωρίς έκπτωση 29,50 ευρώ μόνο η μετάβαση, ενώ για αυτοκίνητο η τιμή είναι 72 ευρώ για απλή μετάβαση. Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια και κρατήσεις στο www.digitickets.gr.

Με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προς το αεροδρόμιο της Σύρου το οποίο βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη. Η Skyexpress εκτελεί πτήσεις σχεδόν καθημερινά προς το αεροδρόμιο της Σύρου. Το ταξίδι διαρκεί 35 λεπτά και οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την περίοδο. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο www.skyexpress.gr.

Μετακινήσεις

Οδικό δίκτυο

Η Σύρος έχει ένα αρκετά εκτεταμένο οδικό δίκτυο, το οποίο ενώνει την Ερμούπολη τόσο με τα παραθαλάσσια χωριά στη νότια πλευρά όσο και με τους διάφορους οικισμούς στο κέντρο και το βόρειο μέρος. Οι χωματοδρόμοι είναι λιγοστοί και οδηγούν κυρίως σε ξωκκλήσια ή μικρές παραλίες. Προσοχή χρειάζεται στη σήμανση των οικισμών καθώς μπορεί να είναι παραπλανητική ως προς τα όρια και την ακριβή θέση των οικισμών. Στην Ερμούπολη και στην Άνω Σύρο η χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής δεν ενδείκνυται καθώς και τα δύο αυτά μέρη καλύπτονται από εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και στενών δρόμων, στους οποίους δεν μπορεί να μπει αυτοκίνητο. Το καλύτερο είναι να παρκάρετε μακριά και να εξερευνήσετε την Ερμούπολη και την Άνω Σύρο με τα πόδια. Και τα δύο αυτά σημεία είναι αρκετά ανηφορικά, οπότε προετοιμαστείτε για αρκετό περπάτημα που απαιτεί αντοχές! Στην Ερμούπολη υπάρχουν πολλά καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτου και μηχανής.

Άλλα μέσα μετακίνησης

Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης σκάφους ή θαλάσσιου ταξί στη Σύρο. Το νησί διαθέτει πολλές μαρίνες που προσφέρουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού και εύκολου ελλιμενισμού.

Πολλά από τα σημεία ενδιαφέροντος (ιδιαίτερα οι παραλίες στη βόρεια πλευρά) είναι προσβάσιμα και μέσω μονοπατιού.

Το ΚΤΕΛ Σύρου (http://www.ktel-syrou.gr) εκτελεί συχνά δρομολόγια ανάμεσα στην Ερμούπολη και την Άνω Σύρο ενώ υπάρχει σύνδεση και με τα υπόλοιπα μεγάλα χωριά της Σύρου: Κίνι, Γαλησσάς, Φοίνικας, Ποσειδωνία, Βάρη, Αζόλιμνος, Μέγας Γιαλός και πιο αραιή σύνδεση με τα μικρότερα χωριά.

Μέσα στον αστικό ιστό της Ερμούπολης εκτελούνται δρομολόγια με δημοτικά λεωφορεία Mini Bus σε πέντε διαφορετικές γραμμές (http://walkinginthecity.syros-ermoupolis.gr/transportation/mini-bus/). Η μετακίνηση γίνεται δωρεάν.

Χρήσιμες Συμβουλές

  1. Αν σχεδιάζετε να μείνετε αρκετές μέρες στην Ερμούπολη και την Άνω Σύρο, θα ήταν προτιμότερο να νοικιάσετε όχημα μόνο τις μέρες που θα κινηθείτε στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Για τις μετακινήσεις σας στην Ερμούπολη και την Άνω Σύρο είναι προτιμότερο να κινείστε με τα πόδια.

  2. Στην ενδοχώρα της Σύρου, μάλλον λόγω του επίπεδου εδάφους, υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμοι και η διαδρομή από το ένα χωριό στο άλλο γίνεται με πολλούς τρόπους. Ρωτήστε τους ντόπιους για τον πιο εύκολο και γρήγορο δρόμο.

  3. Η χρήση ποδηλάτου μπορεί να ενδείκνυται για τα παραθαλάσσια χωριά αλλά στην Άνω Μεριά και μέσα στην Ερμούπολη θα σας δυσκολέψουν πολύ οι ανηφόρες και τα σκαλιά.

  4. Η Σύρος διαθέτει αρκετά λιμάνια και μαρίνες. Ιδιαίτερα τις ημέρες του καλοκαιριού ενημερωθείτε τηλεφωνικά πριν την απόπλευσή σας.

  5. Αν διαθέτετε σκάφος, αξίζει η επίσκεψη στο κοντινό νησί της Γυάρου, τόπο εξορίας για πάρα πολλά χρόνια. Η επίσκεψη καλό είναι να γίνει με κάποιον ντόπιο που έχει ξαναπάει για λόγους ασφαλείας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Αστυνομία: 22810-96100

Λιμεναρχείο: 22810-88888

Νοσοκομείο: 22810-96500

Δήμος: 22810-82500

Αεροδρόμιο: 22810-81900

Σταθμός Λεωφορείων: 22810-82575

ΚΕΠ: 22810-79643Το Ταξίδι μου
0.4834 20.1MB