EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Οι 10 καλύτερες εμπειρίες στην Χάλκη

Η Χάλκη είναι ένα μέρος που νιώθεις ότι κάποια στιγμή θα ξαναρθείς σίγουρα. Σε μία-δύο μέρες έχεις γίνει φίλος με όλους, απολαμβάνοντας το νόστιμο φαγητό, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, τα πολύχρωμα σπίτια που δένουν αρμονικά με το ξερό τοπίο, την βαρκάδα με τις ψαρόβαρκες. Είναι η αίσθηση που μπορείς να καταλάβεις μόνο όταν μπαίνεις στο πλοίο της επιστροφής, μιας που σίγουρα η Χάλκη σου αφήνει μόνο χαρούμενες αναμνήσεις και ευχάριστες στιγμές.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 585

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 5

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

Δωδεκάνησα - Χάλκη - Ιμπορειός
Δημ. Κοινότητα
Χάλκη (157)
(Δημ. Κοινότητα)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΧΑΛΚΗ, Δημοτική Ενότητα
.   ..

Οι 10 καλύτερες εμπειρίες στην Χάλκη

1.Το Ιμπορειό αποτελεί ένα μικρό φυσικό λιμάνι και είναι η γραφική πρωτεύουσα της Χάλκης. Φθάνοντας με το πλοίο ή το καταμαράν, μαγεύει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Μας εντυπωσιάζουν τα πολύχρωμα σπίτια σχεδόν «πάνω» στο κύμα. Τα μικρά στενά δρομάκια που σε παρακινούν να τα περπατήσεις και να ανακαλύψεις κάθε τους γωνιά. Οι χαμογελαστοί και φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού που θα σε καλωσορίσουν και πολύ σύντομα θα «αγκαλιάσουν» τον επισκέπτη. Στα γραφικά ταβερνάκια και cafe του Ιμπορειού, θα απολαύσουμε τον καφέ και το ουζάκι μας με θέα την θάλασσα και τις βάρκες. Το νησί αποπνέει μία ιδιαίτερη αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και ξεκούρασης κάτι που ενισχύεται από το ότι τα αυτοκίνητα είναι λιγοστά και αυτά απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Απαραίτητο αξεσουάρ το μαγιό, το αντηλιακό και φυσικά η φωτογραφική σας μηχανή για να αιχμαλωτίσετε στιγμές που θα κάνουν και τους πιο ταξιδεμένους φίλους σας να… ζηλέψουν.

2. Το Κάστρο της Χάλκης είναι χτισμένο κατά τον 14ο με 15ο αιώνα από τους Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου. Βρίσκεται πάνω από το Παλιό Χωριό, τον πρώτο οικισμό του νησιού, και μία επίσκεψη σε αυτό θα σας ταξιδέψει σε μία άλλη εποχή. Θαυμάστε από κοντά τα ψηλά τείχη που διατηρούνται ανέπαφα, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου μέσα στο Κάστρο καθώς επίσης την μοναδική θέα στην Τραχιά και στο Αιγαίο Πέλαγος. Μην λησμονήσετε να δείτε το οικόσημο των Ιπποτών, την αρχαία επιγραφή και το Θρόνο του Δία και της Εκάτης.

3. Ο Άγιος Ιωάννης ο Αλάργα βρίσκεται στην άλλη άκρη του νησιού και θα φτάσετε ακολουθώντας το ασφαλτοστρωμένο κομμάτι του κεντρικού δρόμου μέχρι το τέλος του. Θα συναντήσετε ένα ξωκλήσι με δέντρα, το οποίο αποτελεί την αρχή του μονοπατιού για τα τριγύρω ενδιαφέροντα μέρη. Σε περίπτωση που βρεθείτε στον Άγιο Ιωάννη την περίοδο του πανηγυριού (29 Αυγούστου), σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην το χάσετε!

4. Ο Άγιος Γιώργης του Ρυακιού είναι ακόμα ένα γραφικό εκκλησάκι και βρίσκεται στο τέλος του λιθόστρωτου μονοπατιού. Περιτριγυρισμένος από δεκάδες δέντρα αποτελεί μία όαση δροσιάς για τον επισκέπτη που επιθυμεί να κάνει πεζοπορικές διαδρομές στη Χάλκη. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται και η παραλία το Γιαλούι του Αη Γιωρκιού.

5. Ένα ακόμη στοιχείο που αποτελεί χαρακτηριστικό της Χάλκης και πόλος έλξης για τους επισκέπτες, είναι τα δεκάδες ξωκλήσια (πάνω από 200) με τις μοναδικές αγιογραφίες που σε πείσμα του χρόνου αντιστέκονται στην εγκατάλειψη και στην υγρασία. Μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα, οι αγιογραφίες που εντοπίσαμε στον Άγιο Νικήτα, ένα ξωκλήσι του 13ου αιώνα.

6. Το Καμένο Σπήλιο που πραγματικά είναι ένα τεράστιο σπήλαιο και εντυπωσιάζει όχι μόνο λόγω του μεγέθους και της έκτασής του αλλά και λόγω της πραγματικής ιστορίας που συνδέεται με αυτό. Εδώ έχασαν την ζωή τους τα γυναικόπαιδα της Χάλκης από την εκδικητική μανία του ναυάρχου Φραγκίσκου Μοροζίνη, επικεφαλής του στόλου της Βενετίας που έπλευσε το 1658 για να καταλάβει το νησί.

7. Σημείο αναφοράς για τη Χάλκη, αποτελούν –χωρίς δεύτερη σκέψη- οι παραλίες της. Αν και μικρές σε μέγεθος, ως επί το πλείστον, κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών χάρη στα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά τους και… προκαλούν για ατελείωτες βουτιές.

8. Τα εντυπωσιακά σπίτια του νησιού που είναι χτισμένα ακριβώς πάνω στο κύμα. Λίγα βήματα αρκούν για να μπει κάποιος στην θάλασσα, ουσιαστικά μία ατελείωτη, καταγάλανη πισίνα! Απίστευτες φωτογραφίες, εικόνες πραγματικά βγαλμένες από ταξιδιωτικό περιοδικό, μπροστά σας ολοζώντανες.

9. Η κύφη, όπως ονομάζεται το παραδοσιακό αγροτικό σπίτι της Χάλκης. Βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σημείο του νησιού, εντυπωσιάζει με τις μεγάλες πέτρες και το ιδιαίτερο χτίσιμό της καθώς προσέφερε παλιότερα διαμονή και προστασία στις αγροτικές οικογένειες των Χαλκητών. Σήμερα χρησιμοποιείται –κατά κύριο λόγο- ως μάντρα για τα πρόβατα.

10. Η όλη φιλική αίσθηση που αποπνέει το νησί. Ένα μέρος που νιώθει ο επισκέπτης ότι κάποια στιγμή σίγουρα θα ξαναεπιστρέψει. Σε 1-2 μέρες έχεις γίνει φίλος με όλους, απολαμβάνοντας το νόστιμο φαγητό, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, τα πολύχρωμα σπίτια που δένουν αρμονικά με το ξερό τοπίο, την βαρκάδα με τις ψαρόβαρκες. Γενικά είναι η αίσθηση που μπορεί κάποιος να καταλάβει μόνο όταν μπαίνει στο πλοίο της επιστροφής, μιάς που σίγουρα η Χάλκη σου αφήνει μόνο χαρούμενες αναμνήσεις και ευχάριστες στιγμές…











Το Ταξίδι μου
0.3711 18.93MB