EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Θρησκευτικός ΧώροςΑσκητήριοΘρησκευτικός Χώρος // Ασκητήριο

Παναγία των Βράχων

Από την περιοχή Αλώνια, στα Πέρα Βάχλια, θα ακολουθήσουμε την πινακίδα για το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει προς την Παναγία των Βράχων. Μετά από κοπιαστική ανάβαση 35 λεπτών θα ανεβούμε 400 μέτρα, για να θαυμάσουμε το κτισμένο μέσα στον βράχο εκκλησάκι.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 645

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 1039
Πρόσβαση : ΜονοπάτιΜονοπάτι
Διάρκεια Επίσκεψης : 1 ώρα 30 λεπτά

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Θρησκευτικοί Χώροι

Παναγία των Βράχων - Πέρα Βάχλια - Αρκαδία
Κοινότητα
ΒΑΧΛΙΑ (16)
(Κοινότητα)
ΑΡΚΑΔΙΑ, ΓΟΡΤΥΝΙΑ, ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΗ
Αγία Μαρίνα - Βάχλια
Εκκλησία
Αγία Μαρίνα
(Εκκλησία)
ΑΡΚΑΔΙΑ, ΓΟΡΤΥΝΙΑ, ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΗ
.   ..

Τοποθεσία

Οπως έξω από την Βάχλια θα συναντήσουμε το ερμητήριο του Αγίου Χαράλαμπου, έτσι και στην Πέρα Βάχλια θα βρούμε χωμένη μέσα στον απόκρυμνο βράχο την σπηλιά με την Παναγία των Βράχων. Μόνο που για να φτάσουμε σε αυτήν θα κουρασθούμε αρκετά περισσότερο μιάς και θα περπατήσουμε για περίπου 1.200 μέτρα και θα ανεβούμε σε υψόμετρο σχεδόν 370 μέτρα (στα 1.050μ).

Από την περιοχή Αλώνια, στην Πέρα Βάχλια, θα ακολουθήσουμε την πινακίδα για το μονοπάτι προς την Παναγία των Βράχων. Πρώτα, στα περίπου 100-120 μέτρα, θα συναντήσουμε τις πηγές της Λεσένιστας με τα κρυστάλλινα νερά τους. Από εκεί και μετά ξεκινά η κοπιαστική ανάβαση 40' λεπτών που θα καταλήξει στο πρόσφατα ανακαινισμένο εκκλησάκι.

Πηγές

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για την Αρκαδία του Exploring Greece


ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ










Το Ταξίδι μου
0.3886 19.78MB