EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Πόλη/ΧωριόΟικισμόςΠόλη/Χωριό // Οικισμός

Βληχός

Γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός με οργανωμένη παραλία, ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ξεχωρίζουν η όμορφη εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους και το γεφύρι του. Σε μικρή απόσταση, στον λόφο Χώριζα, εντοπίσθηκαν τα πρώτα ανθρώπινα ίχνη κατοίκησης στο νησί.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 435

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 7
Πληθυσμός 2011 : 18
Κωδικός Καλλικράτη : 5202000007

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Πόλεις/Χωριά

Υδρα - Λιμάνι
Κωμόπολη
Υδρα (132)
(Κωμόπολη)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Μανδράκι
Οικισμός
Μανδράκι (4)
(Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Καμίνια
Οικισμός
Καμίνια (4)
(Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Υδρα - Θέα από ΙΜ Ματρώνης
Δήμος ΟΤΑ
Υδρα (309)
(Δήμος ΟΤΑ)
ΑΤΤΙΚΗ
Ορμος Λέδεζα
Αλλη Περιοχή
Λέδεζα
(Αλλη Περιοχή)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Παλαμιδάς
Οικισμός
Παλαμιδάς (1)
(Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Επισκοπή
Οικισμός
Επισκοπή
(Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Πλάκες Βληχού
Οικισμός
Πλάκες Βληχού
(Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
.   ..

Τοποθεσία

Η Υδρα προσφέρεται για όλων των ειδών τους περιπάτους. Ισως η πιό όμορφη διαδρομή, για τους περισσότερους επισκέπτες, είναι αυτή η οποία ξεκινά από το δυτικό κανονιοστάσιο του Λιμανιού (κάτω από τον τάφο του Κουντουριώτη) και καταλήγει στον παραθαλάσσιο οικισμό Πλάκες Βλυχού και στην όμορφη μεγάλη παραλία του. Η συνολική απόσταση από την πόλη της Υδρας είναι περίπου τέσσερα χιλιόμετρα.

Από τις Πλάκες Βλυχού περπατώντας 1.000 μέτρα προς την Υδρα, θα φθάσουμε στον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό του Βλυχού με την οργανωμένη παραλία του, ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ξεχωρίζουν η όμορφη εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους και το γεφύρι που θα συναντήσουμε στην έξοδο του δρόμου προς Καμίνια. Στην περιοχή, σε μικρή απόσταση, στον λόφο Χώριζα, εντοπίσθηκαν τα πρώτα ανθρώπινα ίχνη κατοίκησης στο νησί.

Η παραλία του Βλυχού είναι μικρή αλλά οργανωμένη με βότσαλο και λίγη άμμο. Πρόσβαση, στον Βλυχό και την παραλία του, είτε με τα πόδια (30' από την Υδρα), είτε με εκδρομικό καίκι (τακτικά δρομολόγια), είτε με θαλάσσιο ταξί από την πόλη της Υδρας.

Στα 100 μέτρα από την παραλία του Βλυχού στον δρόμο για τα Καμίνια θα συναντήσουμε ένα μοναδικό για νησί, ηπερώτικης κατασκευής γεφύρι του 17ου αιώνα. Σήμερα έχει κτισθεί και δεύτερη, πλατύτερη γέφυρα λίγο πιό πάνω από την παλιά.

Πηγές

Βλυχός

Το Γεφύρι του Βλυχού

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για τον Αργoσαρωνικό του Exploring Greece


ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ










Το Ταξίδι μου
0.3434 19.69MB