EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Πόλη/ΧωριόΟικισμόςΠόλη/Χωριό // Οικισμός

Παλαμιδάς

Παλαιά οχυρή θέση του νησιού, 20 λεπτά πεζοπορίας από τον Βληχό (2Km). Εδώ βρίσκεται το Αρχοντικό Βούλγαρη και το σπίτι στο οποίο κατοικούσε, σύμφωνα με την παράδοση, ο Καπουδάν Πασάς. Υπάρχει καρνάγιο για την επισκευή - συντήρηση σκαφών.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 435

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 6
Πληθυσμός 2011 : 0
Κωδικός Καλλικράτη : 5202000022

 Λιγότερα
 Περισσότερα
Καρνάγιο Παλαμιδάς
Άλλη Κατασκευή
Karnagio ston Palamida
(Άλλη Κατασκευή)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ

Παρόμοια: Πόλεις/Χωριά

Υδρα - Λιμάνι
Κωμόπολη
Υδρα (132)
(Κωμόπολη)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Μανδράκι
Οικισμός
Μανδράκι (4)
(Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Καμίνια
Οικισμός
Καμίνια (4)
(Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Υδρα - Θέα από ΙΜ Ματρώνης
Δήμος ΟΤΑ
Υδρα (309)
(Δήμος ΟΤΑ)
ΑΤΤΙΚΗ
Ορμος Λέδεζα
Αλλη Περιοχή
Λέδεζα
(Αλλη Περιοχή)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Επισκοπή
Οικισμός
Επισκοπή
(Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Βληχός
Οικισμός
Βληχός (2)
(Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
Πλάκες Βληχού
Οικισμός
Πλάκες Βληχού
(Οικισμός)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ
.   ..

Τοποθεσία

Ενας πολύ όμορφος περίπατος στην Υδρα, είναι η διαδρομή από τον οικισμό Παλαμιδά προς την Επισκοπή (ο μόνος μη παράλιος οικισμός του νησιού μαζύ με το Ζώγερι).

Ο Παλαμιδάς ήταν η παλαιά οχυρή θέση του νησιού, και απέχει 20 λεπτά πεζοπορίας από τον Βληχό (2.3Km). Εδώ βρίσκεται το Αρχοντικό Βούλγαρη και το σπίτι στο οποίο κατοικούσε, σύμφωνα με την παράδοση, ο Καπουδάν Πασάς. Υπάρχει καρνάγιο για την επισκευή - συντήρηση σκαφών.

Από εδώ ξεκινά άνετος χωματόδρομος, που μετά από 3.6Χλμ θα μας οδηγήσει στον οικισμό της Επισκοπής στο εσωτερικό του νησιού και σε υψόμετρο 200μ. Η διαδρομή είναι πανέμορφη, μέσα από πευκόφυτα δασάκια (από τα ελάχιστα στην Υδρα).

Παρατηρείστε στην αρχή της διαδρομής, μετά τον Παλαμιδά, τα μικρά πετρόκτιστα γεφυράκια. Δίπλα στο δεύτερο γεφυράκι, στα 700 μέτρα από τον Παλαμιδά, φεύγει δεξιά μας μονοπάτι που σε 1.500 μέτρα καταλήγει στην όμορφη παραλία του Μώλου. Στα 2.300 μέτρα από τον Παλαμιδά, θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε, από τα 150 μέτρα, την θέα από ψηλά προς τον Μώλο και την παραλία του.

Στην περιοχή της Επισκοπής. έχουν εντοπιστεί λείψανα της πρωτοελλαδικής περιόδου. Από την Επισκοπή ξεκινούν μονοπάτια που καταλήγουν στην μικρή χερσόνησο της Νήσιζα (2.300 μέτρα, και στα 1.400 μέτρα το μνημείο για τα θύματα της πυρκαγιάς του 2007) και στον οικισμό Ζωγέρι (στα 2.400 μέτρα) και από εκεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου (άλλα 1.400 μέτρα).

Πηγές

Επισκοπή - Υδρα

Παλαμιδάς - Υδρα

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για τον Αργοσαρωνικό του Exploring Greece


ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ










Το Ταξίδι μου
0.3840 19.69MB