EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Δέκα Προτάσεις για να Γνωρίσετε την Μύκονο

Η Μύκονος είναι ένα από τα πιό τουριστικά και διεθνώς δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων και της Ελλάδας γενικότερα. Την φήμη της την απέκτησε τόσο λόγω των φυσικών ομορφιών της με τις πανέμορφες μεταξύ άλλων αμμουδιές της, όσο και λόγω της έντονης ζωής της για όλα τα γούστα, με πληθώρα μαγαζιών, εστιατορίων, μπάρ και υψηλής ποιότητας τουριστικών υποδομών. Πλήθος διασημοτήτων επισκέπτεται το νησί κάθε χρόνο για να περάσουν εδώ λίγες μέρες των διακοπών τους. Η Μύκονος είναι στενά συνδεδεμένη με την Δήλο (μόλις 2νμ. ΝΔ της), μιά μικρή βραχονησίδα στο κέντρο των Κυκλάδων, γενέτειρα του Θεού Απόλλωνα (Δήλιος) που αποτέλεσε για περισσότερο από 500 χρόνια το κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου, κέντρο θρησκευτικό, πολιτισμικό και εμπορικό. Η Δήλος έχει ανακηρυχθεί από το 1990 από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην συνέχεια παρουσιάζουμε δέκα μικρές προτάσεις για να γνωρίσετε καλύτερα το νησί.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 799

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 8

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

Κυκλάδες - Μύκονος
Δημ. Κοινότητα
ΜΥΚΟΝΙΟΙ (1022)
(Δημ. Κοινότητα)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ, Δημοτική Ενότητα
.   ..

Δέκα Προτάσεις για να Γνωρίσετε την Μύκονο

1. Οι Πανέμορφες Αμμουδιές

Οι πανέμορφες παραλίες και οι αμμουδιές είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που έκαναν το νησί μοναδικό τόπο διακοπών. Οσο και αν η έντονη τουριστική ανάπτυξη εξαφάνισε την ιδιωτικότητα και σε πολλές περιπτώσεις τις ίδιες τις παραλίες (με αποκλεισμούς προσβάσεων) υπάρχουν ακόμη μέρη (κυρίως προς τα βόρεια του νησιού) όπου κανείς μπορεί να απολαύσει τον υπέροχο ήλιο και την θάλασσα των Κυκλάδων μακριά από την πολυκοσμία και την κίνηση. Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μπορείτε να βρείτε κάτι παρόμοιο. Αν πάλι θελήσετε το ακριβώς αντίθετο είναι βέβαιο ότι δεν θα απογοητευθείτε! Η πιό διάσημη παραλία στο νησί για τα ξέφρενα parties, το Super Paradise βρίσκεται περίπου 6 χλμ. νοτιοδυτικά της Χώρας. Χρυσαφένια άμμος με υπέροχα νέρα, ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση για όσους επιλέγουν να περάσουν πιο οργανωμένα την παραμονή τους ενώ φυσικά υπάρχει χώρος για να απλώσει κάποιος την πετσέτα του δωρεάν. Beach bars, δωμάτια και όλες οι τουριστικές υποδομές βρίσκονται στην παραλία και γύρω από αυτήν. Αν πάλι είστε λάτρεις του Surf, τότε και εδώ η Μύκονος δεν θα σας απογοητεύσει. Πολύ κοντά στον οικισμό του Ορνού, βρίσκεται η αμμώδης παραλία του Κόρφου. Αποτελεί σημείο συνάντησης των surfers λόγω των δυνατών ανέμων που χτυπάνε το συγκεκριμένο σημείο και ευνοούν το θαλάσσιο αυτό σπορ. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη για όσους θέλουν πιο ήσυχες καταστάσεις ενώ η πρόσβαση γίνεται εύκολα από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί και στον Ορνό.

2. Η βραδυνή Ζωή και η Διασκέδαση

Ισως το σήμα κατατεθέν του νησιού, εκρηκτικά parties και διασκέδαση που ξεκινούν από από νωρίς το πρωί με καφέ και χαλάρωμα στον ήλιο ενώ όσο περνά η ώρα, η μουσική αλλάζει, δυναμώνει και η νύχτα αποκτά ξέφρενους ρυθμούς. Πολλά και γνωστά τα bar του νησιού με την δική τους ιστορία που πηγαίνει αρκετές δεκαετίες πίσω στον χρόνο. Εκτός από την διασκέδαση η Μύκονος είναι και τόπος γαστρονομικής απόλαυσης, με πολλά και καλά εστιατόρια που προτείνουν διαφορετικά είδη ποιοτικής κουζίνας.

3. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου

Η Δήλος, αυτή η μικρή βραχονησίδα στο κέντρο των Κυκλάδων, γενέτειρα του Θεού Απόλλωνα (Δήλιος) αποτέλεσε για περισσότερο από 500 χρόνια το κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου, κέντρο θρησκευτικό, πολιτισμικό και εμπορικό. Φθάνοντας στο μέγιστο σημείο της ακμής της στην Ρωμαϊκή εποχή, κατοικούν σε αυτήν το 90πχ. περισσότεροι από 30.000 κάτοικοι, από όλα τα μέρη της Μεσογείου. Ένα από τα πιό χαρακτηριστικά έμπρακτα παραδείγματα πολυπολιτισμικότητας και ειρηνικής συνύπαρξης της αρχαιότητας. Η παρακμή της ξεκινά με την καταστροφή και λεηλασία της το 88πχ. από τον βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη και τις πειρατικές επιδρομές του 69πχ. Από το 1990 έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου είναι μία μοναδική αλλά και ταυτόχρονα κουραστική εμπειρία, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την ζέστη και τον ήλιο. Ανάμεσα στα πολλά καλά της η Δήλος είναι και το νησί του Αιγαίου με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια! Κατά την είσοδο του επισκέπτη στον χώρο, μαζί με το εισιτήριο που πληρώνει λαμβάνει και έναν μικρό οδηγό - χάρτη για την καλύτερη περιήγησή του στον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί προτείνονται τρείς ομάδες διαδρομών ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτει ο επισκέπτης και τις αντοχές του. Η γαλάζια διαδρομή 1 (διάρκειας περίπου 90'), η γαλάζια - πράσινη διαδρομή 2 (διάρκειας 3 ωρών) και η γαλάζια - πράσινη - καφέ διαδρομή 3 (διάρκειας περίπου 5 ωρών). Με κόκκινα τετράγωνα (A, B, C, D, E) σημειώνονται θέσεις με πανοραμική θέα, στις οποίες υπάρχουν πινακίδες με την κάτοψη του χώρου, ενώ πινακίδες πληροφόρησης έχουν τοποθετηθεί στα σημαντικότερα μνημεία.

4. Ηλιοβασίλεμα στους Κάτω Μύλους και την Μικρή Βενετία.

Νοτιοανατολικά της Χώρας και ανάμεσα στην Αλευκάντρα και στη συνοικία του Νιοχωριού, συναντάμε τους Κάτω Μύλους. Με προσανατολισμό στο πέλαγος, οι επιβλητικοί Μύλοι αποτελούν το σήμα κατατεθέν του νησιού καθώς υπενθυμίζουν στο σήμερα το ρόλο που έπαιξαν στην οικονομική ανάπτυξη και ευρωστία της Μυκόνου, αλέθοντας τα ντόπια σιτηρά. Κάτω από τους Μύλους και σχεδόν μέσα στην θάλασσα απλώνεται μπροστά μας η νότια συνοικία της Χώρας γνωστή και ως Μικρή Βενετία. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται εδώ την ώρα του ηλιοβασιλέματος για να θαυμάσει τα υπέροχα χρώματα της δύσης του ήλιου σε συνδυασμό με το μοναδικό Μυκονιάτικο τοπίο.

5. Επίσκεψη στην χερσόνησο Δίμαστο ή Διβούνια

Η χερσόνησος Δίμαστος, ή Διβούνια ή στήθη της Αφροδίτης (για τις δύο κορυφές της) χωρίζει τον όρμο του Καλαφάτη από τον όρμο της Αγίας Άννας. Το ψαρολιμανάκι στην μικρή χερσόνησο, αλλά και όλο το τοπίο, μας θυμίζουν το πώς ήταν το νησί πριν από την αλματώδη τουριστική του ανάπτυξη. Ξεχωρίζουμε τα εκκλησάκια της Αγίας Άννης και του Ταξιάρχη, κτισμένα το 1885, το εικονοστάσι του Αγίου Νικολάου, τις ήσυχες αμμουδιές της χερσονήσου, αλλά και την σύντομη ανάβασή μας στην κορυφή του λόφου, με την όμορφη θέα στην γύρω περιοχή. Εδώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης προϊστορικού οικισμού.

6. Γνωρίστε την Μύκονο Ιππεύοντας

Γνωρίστε την Μύκονο με έναν διαφορετικό τρόπο, ιππεύοντας! Η έδρα της επιχείρησης, που προσφέρει αυτή την εναλλακτική δραστηριότητα, βρίσκεται στην περιοχή Ντουμπάκια, στην Άνω-Μερά, λίγο κάτω από το νότιο άκρο της υδατοδεξαμενής. Η διαδρομή ξεκινά από το νότιο άκρο της υδατοδεξαμενής (που αποτελεί και υγροβιότοπο του νησιού), κινείται βόρεια κατά μήκος της και καταλήγει στην πολύ όμορφη απομονωμένη παραλία Φωκός στα βόρεια του νησιού. Προσφέρονται πακέτα δύο και τριών ωρών.

7. Επίσκεψη στο κάστρο Γκύζη

Στην κορυφή λόφου στο βόρειο τμήμα της Άνω Μεράς, συναντάμε ερείπια από το ενετικό Κάστρο του Γκίζη του 13ου αιώνα. Το νησί εκείνη την περίοδο ανήκε στη δικαιοδοσία των Ενετών αδερφών Γκίζη και τα ερείπια είναι από τον οχυρωμένο οικισμό εκείνης της εποχής. Στην κορυφή του κάστρου, θα συναντήσουμε το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας με το χαρακτηριστικό μεταλλικό σκαλιστό καμπαναριό του, ενώ στον εσωτερικό χώρο του ξεχωρίζει μία παραδοσιακή κινστέρνα. Απέναντι από την κυρία είσοδο που οδηγεί στο Κάστρο Γκύζη (επί του αμαξιτού δρόμου), θα συναντήσουμε ένα εκκλησάκι με κόκκινη σκεπή και μπλέ πόρτα, τον Αϊ-Βλάση, και δίπλα του δύο ερειπωμένο πέτρινα κτίσματα που στέγαζαν κατά την Ενετοκρατία το Φρουραρχείο του κάστρου (χαρακτηριστικά τα παράθυρα με τις πολεμίστρες).

8. Περιμετρική Διαδρομή - Φράγμα Μαραθιού

Μία όμορφη διαδρομή, στο μεγαλύτερο τμήμα της ομαλή χωμάτινη, είναι η περιμετρική της λίμνης του Μαραθιού, η οποία λίμνη εκτός από μία από τις δύο υδατοδεξαμενές του νησιού, είναι και σημαντικός υδροβιότοπός του. Το καλύτερο σημείο εκκίνησης της διαδρομής είναι από τον δρόμο που διασχίζει το ίδιο το φράγμα στο βόρειο τμήμα της λίμνης και κινείται περιμετρικά της λιμνοδεξαμενής για περίπου τέσσερα χιλιόμετρα.

9. Κρυμμένη Παραλία στον Άγιο Σώστη

Μπαίνοντας μέσα στον οικισμό του Αγίου Σώστη, τον βορειότερο του νησιού, προχωράμε μέχρι να τερματίσει ο δρόμος. Στα αριστερά μας ορθώνεται ένας πέτρινος τοίχος και αν δούμε προσεκτικά παράλληλα και από την αριστερή του πλευρά, ξεκινά, χωμένο μέσα στην βλάστηση, μονοπατάκι που λίγα μέτρα μετά μας οδηγεί σε μία πολύ όμορφη, ερημική και φυσικά ήσυχη μικρή αμμουδιά. Μία από τις μικρές ευχάριστες εκπλήξεις που συναντήσαμε στο νησί.

10. Αγροτομουσείο- Μύλος του Μπόνη

Ο παλιός Μύλος του Μπόνη, χτισμένος τον 16ο αιώνα, πήρε το όνομά του από τον τελευταίο ιδιοκτήτη- μυλωνά Γεώργιο Μπόνη. Σήμερα αποτελεί παράρτημα του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου και λειτουργεί καθημερινά ως αγροτομουσείο. Στο εσωτερικού του Μύλου μπορεί να δει ο επισκέπτης τις παραδοσιακές αγροτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή και την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων. Τους χώρους που ζυγίζονταν τα σακιά με το αλεύρι, τους αποθηκευτικούς χώρους και τους μηχανισμούς άλεσης.











Το Ταξίδι μου
0.4254 19.55MB