EG Mobile

Info
Map Position    Cluster      Map Kind:
show map
City/VillageVillageCity/Village // Village

Paliomiri
(Koloni)

The last village on our road from Pavlia and SE of Lykochia. Of special interest is the Church of Saint Nikolaos and the former Primary School.
Read more...

Rating

EG Editors:
Υοur Rating:
Users' Rating:
Popularity: 226

Attributes

Altitude (in meters) : 683
Population 2011 : 18
Type of Place : QuietQuiet
Kallikratis Code : 4004012702

 Less
 More

Similar: Cities/Villages

Trilofo Arkadias
Community
Trilofo (2)
(Community)
ARKADIA, MEGALOPOLI, Municipal Division
Trilofo Arkadias
Village
Trilofo
(Village)
ARKADIA, MEGALOPOLI, Municipal Division
.   ..

Το Παλαιομοίρι είναι χτισμένο στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Μαινάλου βρίσκεται στις 8μοιρες 42' και 18 στο βορειανατολικό τμήμα του Δήμου Μεγαλόπολης. H παλιά ονομασία του χωριού ήταν Κολώνη και έτσι αναγράφεται σε πολλούς χάρτες. Απέχει 12 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη και βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Γραφικά παλιά σπίτια και καλοφροντισμένοι κήποι συνθέτουν την εικόνα του χωριού. Στην είσοδο του χωριού προβάλλει το όμορφο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου. Δίπλα, η όμορφη παλιά εκκλησία.

Οδική πρόσβαση στο χωριό υπάρχει από δεξιά παράκαμψη του δρόμου Μεγαλόπολης - Καρύταινας, που οδηγεί στα χωριά Νέα Εκκλησούλα, Τρίλοφο και Λυκόχια, μετά τον αρχαιολογικό χώρο της Μεγαλόπολης. Στο χωριό εδρεύει από τον Αύγουστο του 2009 το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων Παραρτήματος Πελοποννήσου των Νομών Αρκαδίας και Αργολίδας. Υπεύθυνος Σταθμού Α’ βοηθειών και του Παραρτήματος σήμερα (2014), είναι ο Ιωάννης Χρονόπουλος.

Αναφορά

Παλαιομοίρι (Κολώνη) (Wikipedia, από Ιωάννη Χρονόπουλο)


DISTANCES










My Trip
0.3965 19.48MB