EG Mobile

Info
Map Position    Cluster      Map Kind:
show map
ConstructionTrain StationConstruction // Train Station

Issaris Station
(Isaris Station)

Very beautiful, deserted and mysterious, the abandoned Train Station of Isaris is 3km south of the village, deep in a gully. The road has become extremely rough and requires care. Impressive railroad tunnel and its cistern.
Read more...

Rating

EG Editors:
Υοur Rating:
Users' Rating:
Popularity: 750

Attributes

Altitude (in meters) : 449
Access : Dirt roadDirt road
4X44X4
Accessible : DifficultDifficult
Duration of Visit : 45 minutes

 Less
 More
.   ..

Τοποθεσία

Από όλους τους πανέμορφους, ερημικούς πλέον, σιδηροδρομικούς σταθμούς της Αρκαδίας τους οποίους επισκεφθήκαμε, ίσως ο ωραιότερος όλων να ήταν ο σταθμός του χωριού Ισσαρη. Πανέμορφος,και συγχρόνως μυστηριώδης ο εγκαταλελειμμένος σταθμός, βρίσκεται 4.5 χλμ. νότια του χωριού στο βάθος μίας χαράδρας.

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου με τα σημαντικά αρχιτεκτονικά τεχνικά έργα, όπως τις λιθόκτιστες σήραγγες και γέφυρες (τέλη του 19ου αιώνα), τους έρημους σταθμούς του αλλά και την πανέμορφη φύση κατά μήκος των γραμμών, μπορούν να δοκιμάσουν μία νέα τουριστική δραστηριότητα, το σιδηροδρομικό ποδήλατο.

Μία τέτοια εντυπωσιακή λιθόκτιστη σήραγγα αλλά και υδατοδεξαμενή θα συναντήσουμε στον σταθμό του Ισσαρη.

Το κτίριο του σταθμού καταστράφηκε στις φωτιές του 2007. Σώθηκε όμως η μία πινακίδα του και σήμερα, ξαναβαμμένη, κοσμεί την είσοδο του καφενείου του χωριού.

Πηγές

Σιδηροδρομικό ποδήλατο στο δίκτυο Πελοποννήσου

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για την Αρκαδία του Exploring Greece

.   ..

Πως θα Πάμε

Από το Ισσαρη στα 800μ. υψόμετρο κατηφορίζουμε προς τον δρόμο για τον Αι-Θανάση. Παίρνουμε τον χωματόδρομο που φεύγει κάθετα στον δρόμο και περνά κάτω από τον λόφο του ΑγιοΘανάση, αλλά αντί να στρίψουμε δεξιά προς το εκκλησάκι στην κορυφή του λόφου, συνεχίζουμε ευθεία. Στο πρώτο πέταλο του δρόμου που συναντούμε στρίβουμε αριστερά. Στο ένα περίπου χιλιόμετρο θα συναντήσουμε ένα δεύτερο πέταλο και στο σημειο αυτό στρίβουμε πάλι όλο αριστερά.

Ο δρόμος από το σημείο αυτό αρχίζει και γίνεται αρκετά κατηφορικός και δύσβατος (4x4). Πλησιάζοντας προς τον σταθμό ο δρόμος έχει σχεδόν κλείσει από τα αγριόχορτα. Η απόσταση από το τελευταίο πέταλο είναι περίπου 2χλμ. και από το πρώτο πέταλο 3χλμ. Από το χωριό του Ισσαρη η απόσταση είναι περίπου 4.5χλμ. και έχουμε ήδη κατέβει 350 μέτρα στα 450μ. υψόμετρο. Αφήνουμε το μηχανοκίνητο μέσο μας και περπατάμε τα λίγα μέτρα προς την χαράδρα για να συναντήσουμε τον ερημικό, εγκαταλελειμμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Χρόνος διαδρομής 15'-20'.


DISTANCES










My Trip
0.3904 19.86MB