EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΧρήσιμες ΠληροφορίεςΠροτάσεις/Προσφορές // Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμες Πληροφορίες

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 450

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 0

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

Δωδεκάνησα - Αγαθονήσι - Παραλία Γαϊδουραύλακο
Κοινότητα
Αγαθονήσι (83)
(Κοινότητα)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, Δημοτική Ενότητα
.   ..

Πώς θα πάτε

Το Αγαθονήσι συνδέεται με τον Πειραιά (απόσταση 202 ν.μ.) με τα πλοία της βασικής ακτοπλοϊκής γραμμής των Δωδεκανήσων. Καθημερινή σύνδεση υπάρχει με την Πάτμο μέσω της τοπικής γραμμής που εκτελεί το καλοτάξιδο οχηματαγωγό "Νήσος Κάλυμνος" της Δημοτικής Εταιρείας Καλύμνου (ΑΝΕΚ Καλύμνου) η οποία συνδέει τα νησιά Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Αρκιούς και Σάμο μεταξύ τους. Ετσι, τους θερινούς μήνες με συνδυασμό των δύο αυτών γραμμών υπάρχει πρακτικά καθημερινή σύνδεση με το Αγαθονήσι.

Η απόσταση Πειραιά - Πάτμου είναι 163ν.μ. και συνήθως η διαδρομή διαρκεί 9 ώρες, ενώ η απόσταση Πάτμου - Αγαθονήσι είναι 32νμ και καλύπτεται (μέσω Λειψών ή Αρκιών) ανάλογα με το πλοίο από 90'-180'. Σύνδεση με το Αγαθονήσι και την Πάτμο, καθημερινά τους θερινούς μήνες, γίνεται και με τα ταχύπλοα της Dodekanisos Seaways (που δεν έχουν όμως την δυνατότητα μεταφοράς αυτοκινήτων).

Για περισσότερες πληροφορίες δρομολογίων και κρατήσεις θέσεων, στο www.digitickets.gr.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Τα δρομολόγια των πλοίων για την κάθε σεζόν συνήθως οριστικοποιούνται την περίοδο λίγο πριν το Πάσχα και μέσα στον Μάιο.

Χρήσιμες Πληροφορίες

1. Το νησί δεν διαθέτει πολλά καταλύματα γι΄αυτό καλό είναι να φροντίσετε έγκαιρα για την κράτησή σας ιδιαίτερα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

2. Σημαντική η συνεισφορά του Δήμου Αγαθονησίου στην προβολή και ανάπτυξη του ακριτικού νησιού. Ξεχωρίζουν τα προγράμματα επεξεργασίας νερού, διαχείρισης απορριμάτων - καθαριότητας καθώς και της αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας για φωτισμό.

3. Το νησί διαθέτει ένα καλό μικρό οδικό δίκτυο επτά χιλιομέτρων που συνδέει τις περισσότερες περιοχές του νησιού. Αν δεν διαθέτετε δικό σας μέσο για τις μεταφορές θα πρέπει είτε να περπατήσετε είτε να συνεννοηθείτε μέσω του καταλύματος που διαμένετε να σας μεταφέρουν με δικό τους μέσο (αυτοκίνητο ή βάρκα) στις πολύ όμορφες παραλίες του νησιού.

4. Δεν υπάρχει φαρμακείο παρά μόνο αγροτικό ιατρείο στο Μεγάλο Χωριό.

5. Δεν υπάρχει μόνιμος Λιμενικός σταθμός αλλά Λιμενικό φυλάκειο.

6. Το μοναδικό πρατήριο υγρών καυσίμων στο νησί είναι Δημοτικό και λειτουργεί στο λιμάνι συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα.

7. Το μοναδικό αρτοποιείο του νησιού είναι δημοτικό και βρίσκεται στην είσοδο του Μεγάλου Χωριού, δίπλα στην παιδική χαρά. Λειτουργεί από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

8. Για τους περιπατητές, δεν υπάρχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια. Εν τούτοις επειδή η βλάστηση είναι χαμηλή και αραιή, προχωράμε προσεκτικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι περισσότερες περιοχές είναι εύκολα προβάσιμες μέσω του βασικού οδικού δικτύου ή των παράπλευρων χωματόδρομων. Από μονοπάτι θα πάμε στις παραλίες Τσαγγάρη, Γαϊδουραύλακο και Πάλος.

9. Ανάμεσα στο Καθολικό και στην νησίδα Νερό βόρεια θα βρούμε τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας της μοναδικής επιχείρησης του νησιού, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΑΕΒΕ, η οποία απασχολεί 25 άτομα του νησιού και παράγει 500 τόνους ψάρια ετησίως, με εξαγωγές κυρίως σε ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες.

10. Ο μοναδικός αρχαιολογικός χώρος του νησιού, το Καστράκι, βρίσκεται στην περιοχή Μαίστρος στο ΒΑ τμήμα του νησιού. Πρόκειται περί ενός οχυρωμένου οικισμού τα τείχη του έχουν κτισθεί με την τοπική πέτρα του νησιού. Ο οικισμός αναπτύχθηκε κυρίως μεταξύ 4ου π.χ. - 3ου π.χ. αιώνα. Στον χώρο της ακρόπολης βρίσκεται και λαξευτή στον βράχο δεξαμενή για αποθήκευση νερού. Σήμερα (2019) ο χώρος δεν είναι επισκέψιμος ενώ το κτίριο που έχει κτισθεί, με δαπάνες των προγραμμάτων συγχρηματοδότησης της ΕΕ, για να στεγάσει το αρχαιολογικό μουσείο του οικισμού και του νησιού αποτελεί τόπο επίσκεψης των εκατοντάδων αγριοκάτσικων της περιοχής.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Κέντρο Υγείας +302247029049

Δημαρχείο +302247029007

ΚΕΠ +302247029204

Ταχυδρομικό Κατάστημα ΕΛΤΑ +302247029115











Το Ταξίδι μου
0.7538 19.46MB