EG Mobile

Info
Map Position    Cluster      Map Kind:
show map
ConstructionBridgeConstruction // Bridge

Boutounas Bridge (Lykossoura)

Single-arch high stone built bridge constructed between 1850-1900. We arrive there following the dirt road (4x4) that goes right immediately after the cemetery and goes nearly straight up to the banks of the river Kastritis.
Read more...

Rating

EG Editors:
Υοur Rating:
Users' Rating:
Popularity: 435

Attributes

Altitude (in meters) : 492
Time Reference : 19th Century AD
Access : Dirt roadDirt road
PathPath
4X44X4
Accessible : ModerateModerate
Duration of Visit : 30 minutes

 Less
 More

Similar: Constructions

Arkadia - Ancient Likossoura
Community
Lykosoura (11)
(Community)
ARKADIA, MEGALOPOLI, Municipal Division
Old Water Mill - Likossoura - Arkadia
Windmill Watermill
Lykosoura Watermill
(Windmill Watermill)
ARKADIA, MEGALOPOLI, Municipal Division
Old Aloni - Likossoura Arkadias
Traditional Construction
Aloni
(Traditional Construction)
ARKADIA, MEGALOPOLI, Municipal Division
.   ..

Τοποθεσία

Στην Λυκόσουρα, που είναι κτισμένη κοντά στα ερείπια της Αρχαίας Λυκόσουρας, της αρχαιότερης πόλης στον κόσμο (10.000 - 8.000 π.χ.), θα συναντήσουμε το όμορφο μονότοξο ψηλό πέτρινο γεφύρι του Μπούτουνα να σκεπάζει τις όχθες του Καστρίτη ποταμού.

Ιστορία

Το γεφύρι κτίσθηκε τον 19ο αιώνα όταν Δήμαρχος του χωριού ήταν ο Νικόλαος Μπούτουνας, καπετάνιος στην Ελληνική Επανάσταση. Ο Ν. Μπούτουνας εξελέγη πρώτος Δήμαρχος της Λυκόσουρας το 1934 και επι των ημερών του κτίσθηκαν στην περιοχή δέκα πέτρινα γεφύρια (ξεχωρίζει κοντά στην Λυκόσουρα και το πέτρινο γεφύρι στον δρόμο προς το Ισιωμα Καρυών).

Πηγές

Τα γεφύρια της Αρκαδίας

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για την Αρκαδία του Exploring Greece

.   ..

Πώς θα πάμε

Ο πιό εύκολος τρόπος να κατέβουμε στο γεφύρι, και με μηχανοκίνητο μέσο, είναι να περάσουμε μέσα από το χωριό (στον δρόμο προς Λύκαιο) και στην έξοδό του, αμέσως μετά το κοιμητήριο να πάρουμε δεξιά τον χωματόδρομο (μέτριος αν και σε κάποια σημεία του θα χρειασθούμε το 4x4).

Μετά από 1.300 μέτρα, ο δρόμος τερματίζει λίγο πριν το γεφύρι (στα δεξιά μας γύρω στα 30-40 μέτρα). Η αλήθεια είναι πως το γεφύρι δεν ξεχωρίζει εύκολα, γιατί με τα χρόνια έχει σκεπασθεί όλη η πάνω του πλευρά από χώμα και χορτάρια κάνοντάς το ένα με την γύρω γή.

Πλησιάζοντας προς το γεφύρι θα ακούσουμε τον γάργαρο ήχο από τα νερά του Καστρίτη ποταμού που κυλάει από κάτω. Μία όμορφη πεζοπορία είναι να κατέβουμε στο ποτάμι (άλλωστε αξίζει να δούμε το γεφύρι από κάτω για να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική του και το ύψος του) και να περπατήσουμε παράλληλα με την όχθη αριστερά του γεφυριού. Η διαδρομή θέλει προσοχή αλλά αξίζει την προσπάθεια. Σε περίπου 20'-30' θα συναντήσουμε στα αριστερά μας το ποτάμι που έρχεται από το Λύκαιο και συναντά στο σημείο αυτό τα νερά του Καστρίτη.


DISTANCES










My Trip
0.4030 19.77MB