EG Mobile

Info
Map Position    Cluster      Map Kind:
show map
Cultural AttractionMuseumCultural Attraction // Museum

Arcadian Museum of Arts and History

Arcadian Museum of Arts and History of Levidio
Read more...

Rating

EG Editors:
Υοur Rating:
Users' Rating:
Popularity: 435

Attributes

Altitude (in meters) : 815
Address :  _Levidi, _Koda stin kedriki platia, 22002,
TEL: 27960 29019,
FAX: 27960 29018,
E-MAIL: info@dryades-arcadia.eu
Open Periods :   Unattended .

Suitable for : FamiliesFamilies
CouplesCouples
Young peopleYoung people
CrowdCrowd
Access : RoadRoad
Accessible : NormallyNormally
Cost Category : FreeFree
Duration of Visit : 45 minutes

 Less
 More

Similar: Cultural Attractions

Levidi 14 Heads Fountain
Municipality
Levidi (37)
(Municipality)
ARKADIA, Tripoli, Levidi
Levidi Fold Museum
Museum
ARKADIA, Tripoli, Levidi
.   ..

Μύθοι, παράδοση και ιστορία συναντούν την Τέχνη, σ' ένα χώρο χτισμένο και τοποθετημένο αρμονικά, στη φυσική πινακοθήκη του αρκαδικού τοπίου. Το Μουσείο φιλοξενεί τη Συλλογή του Γιώργου Ι. Χριστοδουλόπουλου, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 500 σχέδια και χαρακτικά, Ευρωπαίων και Ελλήνων καλλιτεχνών, που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, μικρά γλυπτά, ιστορικές φωτογραφίες, νομίσματα, χαρτονομίσματα, εκδόσεις τέχνης και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.

Με την προβολή ενός slide show, η Αρκαδία μέσα από 120 μεγάλα έργα, από τις πινακοθήκες όλης της οικουμένης, δίνει την ευκαιρία μιας περιήγησης στην ευρωπαϊκή ζωγραφική, από την Αναγέννηση ως τους ιμπρεσιονιστές.

Το Μουσείο διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη τέχνης, ιστορίας, λογοτεχνίας και κοινωνικών επιστημών, με περισσότερα από 1.000 βιβλία, μεταξύ των οποίων πολλές σπάνιες εκδόσεις από τον 18ο ως τον 20ο αιώνα.

Οι Εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου, στο κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος, εκτείνονται σε πέντε κυρίως αίθουσες με συνολικό εμβαδόν 640 τμ., στις οποίες κατανέμονται τα εκθέματα συνοδευόμενα από ιστορικές και τεχνοκριτικές πληροφορίες.

Στους χώρους του Μουσείου περιλαμβάνεται και η αίθουσα προβολών και πολλαπλών χρήσεων "ΑΛΚΙΝΟΗ", του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας , 140 τ.μ. Πρόκειται για την αναδιαμόρφωση παλαιού αυτόνομου, πέτρινου κτιρίου, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Η αίθουσα προβολών βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του συγκροτήματος των Δρυάδων και περιβάλλεται από ένα περίπου στρέμμα, αρμονικά διαμορφωμένου εξωτερικού χώρου.

Πηγή Οδηγός Περιφέρειας Πελοποννήσου


DISTANCES










My Trip
0.5645 20.6MB