EG Mobile

Info

Methana - Kammeni Chora - Volcano
Municipal District
Methana (212)
(Municipal District)
ATTIKI, TRISINA


If you enjoy a quest, simplicity, a return to values and habits lost, the grandeur of nature, and alternative tourism, then Methana will appeal to you so much that you will want to visit again and again.





Τα Μέθανα

Ξεκινώντας από την Τακτικούπολη, στην Τροιζηνία, και περνώντας βόρεια από τον στενό ισθμό που μας οδηγεί στην χερσόνησο των Μεθάνων, κανείς έχει την εντύπωση πως ο χρόνος γυρίζει πολύ πίσω και μας οδηγεί σε εποχές μακρυνές.

Στους περισσότερους από εμάς, τα Μέθανα ήταν γνωστά σαν μία παραθεριστική λουτρόπολη χωρίς κάποιο άλλο ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, και η αλήθεια είναι πώς αν περιμένουμε να συναντήσουμε ένα έντονο τουριστικό περιβάλλον στα πρότυπα ενός τυπικού αιγαιοπελαγήτικου νησιού τότε θα διαψευσθούμε πολύ γρήγορα. Αν όμως, σας αρέσει η αναζήτηση, η επιστροφή σε αξίες και συνήθειες που έχουν χαθεί, η απλότητα, το μεγαλείο της φύσης, ο εναλλακτικός τουρισμός, τότε τα Μέθανα θα αποτελέσουν για εσάς σημείο αναφοράς το οποίο θα θελήσετε να επισκεφθείτε ξανά και ξανά για να ανακαλύψετε κάθε του σημείο.

Για μια πιο αναλυτική παρουσίαση των Μεθάνων δείτε και την σχετική πρόταση του Exploring Greece.

Top


Πώς να φθάσετε στα Μέθανα

Η πρόσβαση στα Μέθανα μπορεί να γίνει τόσο οδικώς όσο και ακτοπλοϊκώς.

  • Οδικώς η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 180χιλ. και ακολουθείτε τον δρόμο από τον Ισθμό προς Επίδαυρο και μετά προς Κρανίδι, στρίβοντας στην συνέχεια αριστερά (προς την θάλασσα) για Τροιζηνία, περνώντας από Καλλονή, Μεταμόρφωση, Τακτικούπολη και τελικά διαβαίνοντας τον ισθμό προς Μέθανα. Συνολικός χρόνος διαδρομής περίπου δύο ώρες.
  • Ακτοπλοϊκώς, υπάρχει σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά με συμβατικό οχηματαγωγό πλοίο το οποίο κάνει την διαδρομή, Αίγινα - Αγκίστρι και Μέθανα.

Top









0.5861 14.77MB