EG Mobile

Info


Map Position    Cluster      Map Kind:
show map
Religious SiteChurchReligious Site // Church

Agios Eleftherios Church

This church was built by the priest Eleftherios G. Eleftheriou in 1828, and was improved by his son Lazaros in 1859. It was one of the 24 parish churches of Spetses (see photo 2).
Read more...

Rating

EG Editors:
Υοur Rating:
Users' Rating:
Popularity: 330

Attributes

Altitude (in meters) : 25
Time Reference : 1828
Access : RoadRoad
Accessible : NormallyNormally
Duration of Visit : 30 minutes

 Less
 More

Similar: Religious Sites

Agios Nikolaos Monastery
Monastery
ATTIKI, SPETSES
Agia Marina Church
Church
ATTIKI, SPETSES
Armatas Church
Church
ATTIKI, SPETSES
Anastasis Church
Church
ATTIKI, SPETSES
Taxiarchon Church
Church
ATTIKI, SPETSES
Panagia Kapsodematoussa
Church
ATTIKI, SPETSES
Panagia Elona
Church
ATTIKI, SPETSES
.   ..

Τα Μοναστήρια των Σπετσών

Στις Σπέτσες λειτουργούν δύο μονές. Η Μονή των Αγίων Πάντων, πάνω από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, και η Μονή της Παναγίας της Γοργοεπικόου, πάνω από την Μονή των Αγίων Πάντων.

Ξεκινώντας από το περίπτερο του Αγίου Μάμα, παίρνουμε τον δρόμο για Αγία Μαρίνα, και στα 550 μέτρα, εκεί που ο δρόμος χωρίζει δεξιά, συναντούμε την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου. Την εκκλησία έχτισε ο παπάς Ελευθέριος Γ. Ελευθερίου το 1828 και την "ετελοιποποίησεν" ο γυιός του Λάζαρος το 1859. Ηταν μία από τις 24 ενορίες των Σπετσών.

Από τον Αγιο Ελευθέριο και γιά την Μονή των Αγίων Πάντων, ακολουθούμε πορεία ανηφορική και προς τα αριστερά. Η συνολική απόσταση από τον Αγιο Ελευθέριο είναι 1.5Χλμ. Θα φθάσουμε, στην κεντρική είσοδο της Μονής, αφού περάσουμε την δενδροστοιχία με τα κυπαρίσσια. Η Μονή είναι το κύριο μοναστήρι των Σπετσών, και φιλοξενεί τους τάφους του Ανάργυρου και του Δ. Γουδή (πυραμιδικός).

Πριν ανηφορίσουμε τον δρόμο με τα κυπαρίσσια, για την Μονή των Αγίων Πάντων, φεύγει στα δεξιά μας δρόμος, ο οποίος περίπου στα 850 μέτρα, καταλήγει στην είσοδου του ετέρου Μοναστηριού των Σπετσών, της Παναγίας της Γοργοεπικόου. Το Μοναστήρι είναι καινούργιο, χτίσθηκε το 1984 από πιστούς του παλαιού ημερολογίου. Πίσω από την Μονή ξεκινούν μονοπάτια προς την Παναγία Ελώνα (1.5Χλμ.) και το κτήμα Χαρά (500 μέτρα για την εκκλησία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας Που βρίσκεται μέσα στο Κτήμα Χαρά).

Πηγές

Σπέτσες

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για τον Αργoσαρωνικό του Exploring Greece


DISTANCES










My Trip
0.4169 19.99MB