EG Mobile

Info



Ανάμεσα στα δύο νησιά του Σαρωνικού κόλπου, Αγκίστρι και Αίγινα, βρίσκεται η νησίδα Μετώπη. Συγκεκριμένα 2.5 ν.μ. ΝΔ του λιμανιού της Αίγινας και 1 ν.μ. ΒΑ του Ακρωτηρίου ’γιος Γεώργιος του Αγκιστρίου. Η νησίδα είναι ακατοίκητη και σε αυτήν υπάρχουν μόνο το Ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων και μερικοί αμπελώνες. Στη ΝΑ πλευρά της βρίσκεται μία πολύ όμορφη μικρή παραλία με λευκή άμμο και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά (στην Ανατολική της πλευρά τα νερά παρότι είναι αβαθή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα).





Νησίδα Μετώπη

Ανάμεσα στα δύο νησιά του Σαρωνικού κόλπου, Αγκίστρι και Αίγινα, βρίσκεται η νησίδα Μετώπη. Συγκεκριμένα 2.5 ν.μ. ΝΔ του λιμανιού της Αίγινας και 1 ν.μ. ΒΑ του Ακρωτηρίου Άγιος Γεώργιος του Αγκιστρίου.

Η νησίδα είναι ακατοίκητη και σε αυτήν υπάρχουν μόνο το Ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων και μερικοί αμπελώνες. Στη ΝΑ πλευρά της βρίσκεται μία πολύ όμορφη μικρή παραλία με λευκή άμμο και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά (στην Ανατολική της πλευρά τα νερά παρότι είναι αβαθή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα).

Η Μετώπη αποτελεί κοινή στάση για τις θαλάσσιες χελώνες (γνωστές από την απεικόνιση τους στα νομίσματα της Αίγινας , τα πρώτα της αρχαίας Ελλάδας ) που βρίσκονται στο Σαρωνικό κόλπο.

Αλλές νησίδες της περιοχής είναι η Δορούσα (ΝΔ του Αγκιστρίου), η Κυρά (ΒΔ της Δορούσας), η βραχονησίδα Σπαλαθρονήσι (Δ της Κυρά) και η Απόνησος (Δ Αγκιστρίου).

Πως θα πάτε

Η Μετώπη είναι εύκολα προσβάσιμη με ιδιωτικό σκάφος. Η Αίγινα συνδέεται ακτοπλοϊκά με καΐκια με τη Μετώπη, τη Μονή (καΐκια ξεκινούν και από το χωριό Πέρδικα), τα Διαπόρια νησιά, την Κυρά, την Δορούσα και το Σπαλαθρονήσι.


Αρχή









0.7825 14.78MB