EG Mobile

Info

Δωδεκάνησα - Αρκιοί - Πώς θα πάτε
Χρήσιμες Πληροφορίες
Χρήσιμες Πληροφορίες
(Χρήσιμες Πληροφορίες)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΠΑΤΜΟΣ, Δημοτική Ενότητα


Χρήσιμες Πληροφορίες





Πώς θα πάτε

Οι Αρκιοί συνδέονται με τον Πειραιά μέσω Πάτμου με τα πλοία της βασικής ακτοπλοϊκής γραμμής των Δωδεκανήσων. Kαθημερινή σύνδεση υπάρχει με την Πάτμο μέσω της τοπικής γραμμής που εκτελεί το καλοτάξιδο οχηματαγωγό 'Νήσος Κάλυμνος' της Δημοτικής Εταιρείας Καλύμνου (ΑΝΕΚ Καλύμνου) η οποία συνδέει τα νησιά Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Αρκιούς και Σάμο μεταξύ τους. Ετσι, τους θερινούς μήνες με συνδυασμό των δύο αυτών γραμμών υπάρχει πρακτικά καθημερινή σύνδεση με τους Αρκιούς.

Η απόσταση Πειραιά - Πάτμου είναι 163ν.μ. και συνήθως η διαδρομή διαρκεί 9 ώρες, ενώ η απόσταση Πάτμου - Αρκιών είναι μικρή, 12νμ και καλύπτεται ανάλογα με το πλοίο από 20' - 50'. Σύνδεση με τους Αρκιούς και την Πάτμο, καθημερινά τους θερινούς μήνες, γίνεται και με τα ταχύπλοα της Dodekanisos Seaways (που δεν έχουν όμως την δυνατότητα μεταφοράς αυτοκινήτων).

Εκτός από τα πλοία της γραμμής οι Αρκιοί συνδέονται με την Πάτμο και τους Λειψούς με τουριστικά σκάφη που εκτελούν ημερήσιες εκδρομές, ενώ από τους Αρκιούς υπάρχει μικρό σκάφος που κάνει εκδρομές στην παραλίες του νησιού (κυρίως τα Τηγανάκια) και το γραφικό και κοσμοπολίτικο νησάκι Μαράθι απέναντι.

Για περισσότερες πληροφορίες δρομολογίων και κρατήσεις θέσεων, στο www.digitickets.gr.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Τα δρομολόγια των πλοίων για την κάθε σεζόν συνήθως οριστικοποιούνται την περίοδο λίγο πριν το Πάσχα και μέσα στον Μάιο.

Χρήσιμες Πληροφορίες

1. Οι Αρκιοί δεν διαθέτουν ανεξάρτητο Δήμο ή Κοινότητα. Ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Πάτμου.

2. Το νησί διαθέτει πολύ λίγα καταλύματα (κατά βάση ενοικιαζόμενα δωμάτια) μικρής δυναμικότητας γι΄αυτό καλό είναι να φροντίσετε έγκαιρα για την κράτησή σας ιδιαίτερα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

3. Οι Αρκιοί παρέχουν πολύ καλές υπηρεσίες εστίασης που έχουν αναπτυχθεί κυρίως λόγω των σκαφών που τους προσεγγίζουν αλλά και των ημερήσιων εκδρομικών πλοίων από Πάτμο, Λειψούς κλπ. Στο λιμάνι θα βρείτε τρία εστιατόρια που διαθέτουν καλή παραδοσιακή κουζίνα, με θαλασσινά και ψητά.

4. Το οδικό δίκτυο είναι συνολικού μήκους 4 χιλιομέτρων (περίπου τα τρία χιλιόμετρα είναι τσιμεντοστρωμένα και το ένα χωματόδρομος). Πρακτικά δεν χρειάζεστε μεταφορικό μέσο, αρκεί το περπάτημα και η βάρκα του κυρ-Μιχάλη από το λιμάνι που θα σας πάει όπου του ζητήσετε!

5. Δεν υπάρχει φαρμακείο ούτε αγροτικό ιατρείο.

6. Δεν υπάρχει μόνιμος Λιμενικός σταθμός αλλά Λιμενικό φυλάκειο.

7. Δεν υπάρχει πρατήριο καυσίμων.

8. Δεν υπάρχει αρτοποιείο.

9. Για τους περιπατητές υπάρχει ένα βασικό μονοπάτι 3.100 μέτρων συνολικά που καταλήγει στο ερειπωμένο σήμερα προπολεμικό Ιταλικό Παρατηρητήριο.

10. Λειτουργεί (2019) Δημοτικό Σχολείο με έναν μαθητή και μία δασκάλα. Δυστυχώς αν δεν αλλάξει κάτι, μόλις το παιδί αυτό αποφοιτήσει από το Δημοτικό, το σχολείο θα πρέπει να κλείσει.


Αρχή








Προβαλλόμενες Επιχειρήσεις
Βρείτε επιχειρήσεις ενοικίασης, εστίασης, δραστηριοτήτων κλπ

0.6122 14.81MB