EG Mobile

Info



Πώς θα πάτε στην Μύκονο





Πώς θα πάτε στην Μύκονο

Από το λιμάνι του Πειραιά ή της Ραφήνας με συμβατικό πλοίο θα χρειαστείτε περίπου 4 1/2 ώρες για να προσεγγίσετε το λιμάνι της Μυκόνου ενώ με ταχύπλοο πλοίο ο χρόνος μειώνεται στις 2 1/2 ώρες. Οι τιμές από Πειραιά κυμαίνονται μεταξύ 40-60 ευρώ το άτομο και στο ίδιο εύρος για το αυτοκίνητο ενώ από την Ραφήνα κυμαίνονται στα 30-45 ευρώ ανά άτομο και στα 40-60 ευρώ για το αυτοκίνητο. Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια και κρατήσεις στο www.digitickets.gr.

Με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προς το αεροδρόμιο της Μυκόνου το οποίο βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από την Χώρα. Η Olympic Air (Aegean Airlines) εκτελεί πτήσεις σχεδόν καθημερινά προς το αεροδρόμιο της Μυκόνου. Το ταξίδι διαρκεί 35 λεπτά και οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την περίοδο (από 40 - 80 ευρώ). Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο https://el.aegeanair.com/. Αεροπορικά δρομολόγια από την Αθήνα προς την Μύκονο εκτελούν και άλλες εταιρείες, όπως η Ισπανική low-cost αεροπορική εταιρεία Volotea (https://www.volotea.com). Την θερινή περίοδο πολλές πτήσεις τσάρτερ φτάνουν στην Μύκονο απ΄ευθείας από διάφορα αεροδρόμια του κόσμου.

Μετακινήσεις

Οδικό δίκτυο

Η Μύκονος διαθέτει ένα αρκετά εκτεταμένο και πυκνό οδικό δίκτυο, το οποίο όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Οι δρόμοι είναι στενοί και δεν διαθέτουν χώρο προσωρινής στάθμευσης στα δεξιά καθώς πολλές φορές οι μάντρες τερματίζουν στον δρόμο. Η κυκλοφορία πολλών φορτηγών και οχημάτων μεταφοράς κάνουν την κατάσταση απλώς δυσκολότερη. Προσοχή χρειάζεται στη σήμανση των οικισμών καθώς μπορεί να είναι παραπλανητική ως προς τα όρια και την ακριβή θέση τους. Για την περιήγηση στην Χώρα θα αφήσετε το όχημά σας στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης δίπλα στο παλιό λιμάνι του οικισμού. Στην Χώρα υπάρχουν πολλά καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτου και μηχανής.

Γενικά η οδήγηση στο νησί θέλει πολύ προσοχή (ιδιαίτερα αν κινείστε με μηχανή ή ποδήλατο)

Σε αντίθεση με τα περισσότερα Κυκλαδονήσια η Μύκονος δεν διαθέτει δίκτυο μονοπατιών. Αυτά που είχε εξαφανίστηκαν από την πυκνή δόμηση και την τουριστική ανάπτυξη. Γενικά η πρόσβαση σε διάφορα σημεία στο νησί (και σε κάποιες παραλίες) περιορίζεται από τις μάντρες, τα σπίτια και τις οικοδομές που βάζουν συνεχώς εμπόδια ακόμη και στο περπάτημα.

Άλλα μέσα μετακίνησης

Το ΚΤΕΛ Μυκόνου (https://mykonosbus.com) διαθέτει 26 λεωφορεία με τα οποία καλύπτονται οι μεταφορικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Από το παλιό λιμάνι της Μυκόνου ξεκινούν τα τουριστικά πλοιάρια (Delos Tours) που εξυπηρετούν τις ανάγκες μεταφοράς επισκεπτών από τη Μύκονο στη Δήλο (με επιστροφή) σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τουριστικές εκδρομές γίνονται και προς το νησάκι Ρήνεια με τις υπέροχες παραλίες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

1. Αστυνομία: 22890-22716

2. Λιμεναρχείο: 22890-22218

3. Νοσοκομείο: 22890-27350

4. Δήμος: 22890-22201

5. Αεροδρόμιο: 22890-79000

6. ΚΤΕΛ Μυκόνου: 22890-26797

7. ΚΕΠ: 22890-28621


Αρχή








Προβαλλόμενες Επιχειρήσεις
Βρείτε επιχειρήσεις ενοικίασης, εστίασης, δραστηριοτήτων κλπ

0.7042 14.83MB