EG Mobile

Info



Το νησί δεν έχει αεροδρόμιο, αλλά δεκάδες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες πετούν στη Ρόδο στο διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας (κωδικός IATA: RHO). Από τη Ρόδο μπορείτε να φτάσετε στη Χάλκη ακτοπλοϊκώς είτε από το λιμάνι της Ρόδου είτε από την Κάμειρο Σκάλα (κυρίως τους θερινούς μήνες). Από το λιμάνι της Ρόδου θα πάρετε το πλοίο της γραμμής (περίπου 2 ώρες), ή τοπικά δρομολόγια πλοίων (όπως με την Dodekanisos Seaways, περίπου 75 λεπτά). Από το δεύτερο λιμάνι της Ρόδου, στην Κάμειρο Σκάλα, ξεκινούν τοπικά πλοιάρια ή τουριστικά ταχύπλοα (και θαλάσσιο ταξί) που κάνουν την διαδρομή σε περίπου μία ώρα. Εναλλακτικά από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής που ακολουθεί την άγονη γραμμή "off-the beaten track" των νησιών του Αιγαίου. Η διαδρομή είναι περίπου 22 ώρες. Η επικοινωνία δεν είναι καθημερινή.





Πώς θα πάτε

Στη Χάλκη μπορείτε να πάτε:

Αεροπορικώς

Το νησί δεν έχει αεροδρόμιο, αλλά δεκάδες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες πετούν στη Ρόδο (με τακτικές πτήσεις ή πτήσεις charter) στο διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας (κωδικός IATA: RHO). Στο αεροδρόμιο θα βρείτε ταξί που θα σας μεταφέρουν σε ένα από τα δύο λιμάνια από όπου θα πάτε στη Χάλκη.

Ακτοπλοϊκώς

Από τη Ρόδο μπορείτε να φτάσετε στην Χάλκη ακτοπλοικώς είτε από το λιμάνι της Ρόδου ή από την Κάμειρο Σκάλα (κυρίως τους θερινούς μήνες).

  • Από το λιμάνι της Ρόδου (14 χλμ. από το αεροδρόμιο) θα πάρετε το πλοίο της γραμμής (εταιρεία ΑΝΕΚ, τρεις φορές την εβδομάδα). Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 2 ώρες. Eναλλακτικά με τοπικά δρομολόγια πλοίων (όπως με την Dodekanisos Seaways, διάρκειας περίπου 75 λεπτών, δύο φορές την εβδομάδα). Ενδεικτική τιμή επιβάτη 7 Ευρώ (16 ευρώ με το ταχύπλοο) και αυτοκινήτου 28 Ευρώ

  • Από το δεύτερο λιμάνι της Ρόδου, στην Κάμειρο Σκάλα (35 χλμ. από το αεροδρόμιο), ξεκινούν τοπικά πλοιάρια ή τουριστικά ταχύπλοα (και θαλάσσιο ταξί) που κάνουν την διαδρομή σε περίπου μία ώρα. Τα καΐκια συχνά πραγματοποιούν τουριστικά δρομολόγια (ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστα) και αναχωρούν το πρωί (π.χ. 11.00 π.μ) και επιστρέφουν από την Χάλκη το απόγευμα (π.χ. 17.00 μ.μ). Το θαλάσσιο ταξί πραγματοποιεί το ταξίδι σε 45 λεπτά (ανάλογα με τον καιρό). Για πληροφορίες καλέστε στο τηλ.: 6944434429. Με το ταχύπλοο «Fedon» που λειτουργεί από το 2013, το ταξίδι διαρκεί 45 λεπτά. Για πληροφορίες καλέστε στο τηλ.: 6942799487.

  • Εναλλακτικά από το Πειραιά με το πλοίο της γραμμής που ακολουθεί την Άγονη Γραμμή "off-the beaten track" των νησιών του Αιγαίου. Η διαδρομή είναι περίπου 22 ώρες. Η επικοινωνία δεν είναι καθημερινή.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.digitickets.gr.

Το τηλέφωνο του Λιμεναρχείου Χάλκης είναι το (+30)22460 45220

Τα τοπικά μέσα μεταφοράς μερικές φορές αλλάζουν τις ώρες αναχωρήσεων χωρίς προειδοποίηση γι’ αυτό είναι καλό να επιβεβαιώνετε τα ωράρια πριν την αναχώρησή σας όποτε είναι δυνατό.


Αρχή








Προβαλλόμενες Επιχειρήσεις
Βρείτε επιχειρήσεις ενοικίασης, εστίασης, δραστηριοτήτων κλπ

0.6095 14.82MB