EG Mobile

Info

DSC03002_Cyclades_Serifos_korais
Χρήσιμες Πληροφορίες
Πώς θα πάτε - Μετακινήσεις
(Χρήσιμες Πληροφορίες)
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, Σέριφος, ΣΕΡΙΦΟΣ


Από το λιμάνι του Πειραιά με συμβατικό πλοίο θα χρειαστείτε 4 ώρες και 45 λεπτά για να προσεγγίσετε τη Σέριφο. Με γρήγορο πλοίο η διαδρομή διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά. Ενδεικτικές τιμές 28 και 43 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για αυτοκίνητο οι τιμές είναι 57 ευρώ με το συμβατικό πλοίο και 58 με το γρήγορο.





Πώς θα πάτε

Από το λιμάνι του Πειραιά με συμβατικό πλοίο θα χρειαστείτε περίπου 4 ώρες και 45 λεπτά για να προσεγγίσετε τη Σέριφο. Με γρήγορο πλοίο η διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά. Ενδεικτικές τιμές 28 και 43 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για αυτοκίνητο οι τιμές είναι 57 ευρώ με το συμβατικό πλοίο και 58 με το γρήγορο. Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια και κρατήσεις στο www.digitickets.gr.

Προσοχή: Τους μη καλοκαιρινούς μήνες δεν υπάρχουν δρομολόγια κάθε ημέρα.

Οδικό δίκτυο

Η Σέριφος έχει ένα αρκετά περιορισμένο οδικό δίκτυο. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος ενώνει τα κυριότερα χωριά του νησιού (Λιβάδι - Κουταλάς - Μεγάλο Λιβάδι - Παναγιά - Γαλανή - Κένταρχος - Χώρα), ενώ όλα τα υπόλοιπα σημεία είναι προσβάσιμα με χωματόδρομο. Οι περισσότερες παραλίες απαιτούν τη διάσχιση χωματόδρομου και σε πολλές από αυτές η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οι χωματόδρομοι είναι σε κακή κατάσταση. Λόγω και των συχνών ανέμων, η χρήση μηχανής ή scooter δεν ενδείκνυται.

Στο Λιβάδι, υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτου και μηχανής.

Άλλα μέσα μετακίνησης

Ευεργετική αποδεικνύεται η χρήση σκάφους στο νησί της Σερίφου, αφού πολλές από τις παραλίες είναι κυρίως ή πιο εύκολα προσβάσιμες μέσω θαλάσσης. Στο Λιβάδι επίσης υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης σκάφους ή θαλάσσιου ταξί.

Πολλά από τα σημεία ενδιαφέροντος (παραλίες, αξιοθέατα) είναι προσβάσιμα και μέσω μονοπατιού, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ικανοποιητική σήμανση και θα χρειαστεί να ζητήσετε αναλυτικές οδηγίες από τους κατοίκους του νησιού.

Τοπικά λεωφορεία εκτελούν συχνά δρομολόγια ανάμεσα στο Λιβάδι και τη Χώρα (1,60 ευρώ το εισιτήριο) ενώ πιο αραιά δρομολόγια εκτελούνται προς τα υπόλοιπα χωριά της Σερίφου.


Αρχή









0.6055 14.8MB