EG Mobile

Info



Διαθέτει αμέτρητες εντυπωσιακές παραλίες, όπως και πάρα πολλές καλές ταβέρνες με ψάρια και θαλασσινά. Έχει καλοστημένα beach bars και πολύ οργανωμένα κάμπινγκ. Η ανατολική Σιθωνία προσφέρει τόσα πολλά, ώστε μας έκανε πολύ δύσκολη την επιλογή των 10 καλύτερων εμπειριών στην περιοχή που εκτείνεται από τη Βουρβουρού μέχρι και την Τορώνη.





Οι 10 καλύτερες εμπειρίες στην ανατολική Σιθωνία

Διαθέτει αμέτρητες εντυπωσιακές παραλίες, όπως και πάρα πολλές καλές ταβέρνες με ψάρια και θαλασσινά. Έχει καλοστημένα beach bars και πολύ οργανωμένα κάμπινγκ. Η ανατολική Σιθωνία προσφέρει τόσα πολλά, ώστε μας έκανε πολύ δύσκολη την επιλογή των 10 καλύτερων εμπειριών στην περιοχή που εκτείνεται από τη Βουρβουρού μέχρι και την Τορώνη.

Λίνα Καπετάνιου

1. Απόλυτο beach life. Πολλοί από αυτούς που την έχουν επισκεφθεί, τη θεωρούν την καλύτερη παραλία. Έχει χοντρή άμμο που δεν κολλάει στο σώμα, πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, μεγάλη έκταση και όλες τις ανέσεις. Η παραλία του Αρμενιστή βρίσκεται μπροστά στο ομώνυμο κάμπινγκ, όπου θα βρείτε καφέ, φαγητό, μίνι μάρκετ και ότι άλλο χρειαστείτε. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, διοργανώνονται πάρτυ και συναυλίες στο beach bar του κάμπινγκ Αρμενιστής.

2. Από νησάκι σε νησάκι. Δώδεκα μικρά νησάκια βρίσκονται στον ευρύτερο κόλπο της Βουρβουρούς. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι ο Διάπορος, ο οποίος διαθέτει πολλές μικρές παραλίες, ενώ ξεχωρίζει το σημείο «Πισίνες» ανάμεσα στον Διάπορο και τον Άγιο Ισίδωρο. Ακόμα και αν δεν έχετε σκάφος, στη Βουρβουρού υπάρχουν πολλές εταιρείες που νοικιάζουν μικρά και μεγάλα σκάφη.

3. Τραπεζάκια στην άμμο. Δίπλα στη θάλασσα και κάτω από δέντρα θα απόλαυσετε φρεσκότατα θαλασσινά και ψάρια σε προσιτές τιμές. Η ταβέρνα Στέλιος στην Τορώνη είναι σταθερή αξία εδώ και χρόνια. Λειτουργεί από το 1962 και είναι ιδανική για φαγητό μετά το μπάνιο στην υπέροχη παραλία της Τορώνης. Τηλ. 23750-51072

4. Περιήγηση στο Άγιο Όρος. Απαγορευμένο για το γυναικείο πληθυσμό, το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, το Άγιο Όρος φιλοξενεί ανδρικές μονές. Πλοιάριο που ξεκινάει από τον Όρμο Παναγιάς κάνει το γύρο της ακτής του τρίτου ποδιού έτσι ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα των μοναστηριών, ενώ παρέχονται πληροφορίες για το κάθε μοναστήρι. Το πλοίο κάνει και δίωρη στάση στην Ουρανούπολη πριν την επιστροφή στον Όρμο Παναγιάς. Τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά στις 9:30 το πρωί από Μάιο ως Οκτώβριο και το κόστος είναι περίπου 30 ευρώ ανά άτομο.

5. Δαμάζοντας τα κύματα. Η μεγάλη παραλία της Σάρτης, λόγω γεωγραφικής θέσης, έχει πολύ συχνά μεγάλα κύματα, ιδανικά τόσο για σέρφερς όσο και για παιχνίδι. Πάντα με προσοχή και έχοντας το νου σας, απολαύστε το παιχνίδι με τα κύματα.

6. Με θέα τη θάλασσα. Ο κλειστός κόλπος στο Πόρτο Κουφό είναι εντυπωσιακός και ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη θέα του είναι σε μία από τις ψαροταβέρνες στο λιμάνι. Όλες έχουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά ξεχωρίζει ο Τζίτζικας για την άψογη εξυπηρέτηση και τα ευφάνταστα πιάτα. Δοκιμάστε γόνο καλαμαράκι και ψητές γαρίδες. Τηλ. 23750-51270

7. Μυστικό για λίγους. Η παραλία Τριστινικούδα βρίσκεται ανάμεσα στην Τορώνη και την Τριστινίκα. Δεν είναι πολύ γνωστή για αυτό ακόμα και τον Αύγουστο δεν είναι γεμάτη από κόσμο. Παρ’ όλα αυτά είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του δεύτερου ποδιού και συνολικά της Χαλκιδικής. Αριστερά από τη μεγάλη παραλία, υπάρχει άλλη μία μικρότερη.

8. Παραδοσιακή ενδοχώρα. Η Συκιά είναι το μοναδικό χωριό στην ανατολική Σιθωνία, το οποίο δε βρίσκεται στη θάλασσα. Είναι όμως ένα χωριό με παραδοσιακά κτίρια, στενά σοκάκια και ζωντάνια. Περπατήστε ανάμεσα στα χρωματιστά σπίτια και πιείτε έναν καφέ στην κεντρική πλατεία.

9. Για δυνατά cocktails. Στο κέντρο της Σάρτης το πολύχρωμο Πεπονάκι-Καρπουζάκι είναι ένα all day café bar με ethnic διακοσμητικά στοιχεία και επιλεγμένη μουσική. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ και πρωινά, σερβίρει το μεσημέρι δροσερές φρουτοσαλάτες και σνακ, ενώ το βράδυ ξεκινούν τα cocktails τα οποία παρασκευάζονται με φρέσκα φρούτα. Τηλ. 6972-839239

10. Για τους φυσιολάτρεις. Η ακτή Πλατανίτσι βρίσκεται νότια του Αρμενιστή, πριν τη Σάρτη. Η μαγευτική παραλία συνοδεύεται από ένα ρυάκι, το οποίο καταλήγει στη θάλασσα, ενώ δίπλα στην κεντρική παραλία, υπάρχουν άλλοι μικροί κόλποι. Το Πλατανίτσι προσφέρει ευκαιρίες για πεζοπορία και εξερεύνηση σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον.


Αρχή









0.6433 14.87MB