EG Mobile

Info



Το μονοπάτι δύο (2) συνδέει τον οικισμό της Μεσσαριάς (Πάνω & Κάτω) με την παραλία του Κέδρου. Συνολικό μήκος 1.100 μέτρα, με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 150 μέτρα. Εύκολη διαδρομή ειδικά αν ξεκινήσετε από την Μεσσαριά. Στην πορεία του μονοπατιού συστήνουμε την παράκαμψη προς τα Μεταλλεία και την Πηγή (βλ. σχετικό σημείο).





Στην Δονούσα υπάρχει ένα άρτιο δίκτυο σηματοδοτουμένων μονοπατιών που καλύπτουν σημαντικό μέρος του νησιού. Μοιάζει ως προς αυτό με την Ηρακλειά, υπάρχει μάλιστα και πολύ προσεγμένη έκδοση του πολιτιστικού συλλόγου Δονούσας που περιγράφει αναλυτικά τα πέντε (μέχρι σήμερα, 2014) σηματοδοτημένα μονοπάτια του νησιού.

Τα μονοπάτια αυτά, συνολικού μήκους 9.200 μέτρων συγκροτούν το Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος του νησιού και αποτελούσαν σε μεγάλο τμήμα τους μέρος των παλιών ημιονικών δρόμων που κάλυπταν το νησί και ένωναν κάθετα και περιμετρικά τα τέσσερα χωριά του, Σταυρός, Μερσίνι, Μεσαριά και Καλοταρίτισσα.

Εδώ έχουμε το μονοπάτι δύο (2) που συνδέει τον οικισμό της Μεσσαριάς (Πάνω & Κάτω) με την παραλία του Κέδρου. Συνολικό μήκος 1.100 μέτρα, με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 150 μέτρα. Εύκολη διαδρομή ειδικά αν ξεκινήσετε από την Μεσσαριά. Στην πορεία του μονοπατιού συστήνουμε την παράκαμψη προς τα Μεταλλεία και την Πηγή (βλ. σχετικό σημείο).


Αρχή








Προβαλλόμενες Επιχειρήσεις
Βρείτε επιχειρήσεις ενοικίασης, εστίασης, δραστηριοτήτων κλπ

0.6324 14.8MB