EG Mobile

Info

KYR_Makr_IMG_48811-1920x1280
Ξενοδοχείο
Κυριμαί
(Ξενοδοχείο)
ΛΑΚΩΝΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ, ΟΙΤΥΛΟ


Αυτό το κομψά ανακαινισμένο κατάλυμα βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στη Μάνη και χρονολογείται από το 1870. Προσφέρει ιστορική ατμόσφαιρα, δημιουργική ελληνική και διεθνή κουζίνα και ρουστίκ κομψά δωμάτια με έπιπλα αντίκες.





Αυτό το κομψά ανακαινισμένο κατάλυμα βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στη Μάνη και χρονολογείται από το 1870. Προσφέρει ιστορική ατμόσφαιρα, δημιουργική ελληνική και διεθνή κουζίνα και ρουστίκ κομψά δωμάτια με έπιπλα αντίκες.

Τα vintage δωμάτια είναι εξοπλισμένα με άνετα κλινοσκεπάσματα Cocomat και προϊόντα περιποίησης Κορρές.

Το πρωινό σερβίρεται σε ξύλινο κατάστρωμα δίπλα στη θάλασσα. Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Kyrimai προσφέρεται δημιουργική ελληνική και διεθνής κουζίνα, από τον βραβευμένο σεφ του ξενοδοχείου Γιάννη Μπαξεβάνη.

Το Kyrimai Hotel απέχει λίγα χιλιόμετρα μακριά από το νοτιότερο άκρο της χερσονήσου του Ταίναρου, εκεί που το Ιόνιο συναντά το Αιγαίο Πέλαγος.

Αυτό το παράδειγμα αρχιτεκτονικής εποχής είναι μέλος των Historic Hotels of Europe.


Αρχή


Τι σχέση μπορεί να έχει η Σύρος με την Μάνη ;

Το βιομηχανικό Μουσείο Σύρου με τον Γερολιμένα ; Ο Γερολιμένας με τη Μασσαλία ;

Η απάντηση θα δοθεί με μία επίσκεψη στο ξενοδοχείο Κυρίμαι στον Γερολιμένα Μάνης.

Εκεί όπου 130 χρόνια πριν, υλοποιήθηκε η ιδέα του Μιχάλη Κατσιμαντή, εμπόρου από τη Σύρο, και του Θεόδωρου Κυρίμη, εμπόρου και δημάρχου Μέσα Μάνης, για την δημιουργία ενός χώρου, που θα τοποθετούσε την περιοχή της Μάνης στον εμπορικό χάρτη της τότε ελεύθερης Ελλάδας.

Ακτοπλοϊκώς τα μανιάτικα προϊόντα άρχισαν να διακινούνται και να πωλούνται στις αγορές της Ερμούπολης και του Πειραιά αλλά και προϊόντα όλων των ειδών εισέρρεαν στο νότιο αυτό άκρο της Πελοποννήσου. Ο Θεόδωρος Κυρίμης εκμεταλλευόμενος την ανάπτυξη του εμπορίου σε ολόκληρη την χώρα και σε συνδυασμό με την ισχυρή κοινωνική του θέση, έφτασε στο σημείο να εξάγει τα προϊόντα της Μάνης σε ολόκληρη την Μεσόγειο, με αποκορύφωμα την εξαγωγή 7000 ζωντανών ορτυκιών μηνιαίως προς κατανάλωση στη Μασσαλία.

Σήμερα το παλιό κατάστημα, η κατοικία, οι αποθηκευτικοί χώροι και ο επιβλητικός πύργος αναπαλαιωμένοι και αναστηλωμένοι λειτουργούν ως ξενοδοχείο από τη οικογένεια Κυρίμη. Η δε επωνυμία του σε “ΚΥΡΙΜΑΙ” προέρχεται από τη βυζαντινή ρίζα του επιθέτου Κυρίμη από το θρησκευτικό “Κύριος ημών”.

Ο χώρος της κρασαποθήκης με την εντυπωσιακή καμάρα και το παλιό χρηματοκιβώτιο στεγάζει το χώρο υποδοχής. Δίπλα ακριβώς η παλιά ξυλαποθήκη στεγάζει εκθέματα, κυρίως αρχεία και έντυπα αλλά και εκατοντάδες βιβλία, που ανακαλύφθηκαν κατά τον καθαρισμό του κτιρίου. Ένα πλούσιο υλικό, που μελετώντας το μας ταξιδεύει σε εποχές μεγάλης δόξας, κυρίως εμπορικής, της Ελλάδας του 19ου αιώνα.Στη δε Σύρο το εργοστάσιο χρωμάτων του Μιχάλη Κατσιμαντή, λειτουργεί ως βιομηχανικό μουσείο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.


Αρχή









0.6136 14.84MB