EG Mobile

Info

Φωκίδα-Ιτέα
Κωμόπολη
Ιτέα (52)
(Κωμόπολη)
ΦΩΚΙΔΑ, ΔΕΛΦΟΙ, ΙΤΕΑ


Η παραλιακή πόλη της Ιτέας αριθμεί περίπου 4.500 κατοίκους. Στη σκιά των Δελφών, των ορεινών όγκων της Γκιώνας και του Παρνασσού και αμέσως μετά τον ελαιώνα της Aμφισσας, η πόλη προσφέρει πολλές επιλογές για φαγητό και καφέ δίπλα στη θάλασσα.





Ιτέα

Η παραθάλασσια κωμόπολη διαθέτει ένα άψογο ρυμοτομικό σχέδιο με φαρδείς παράλληλους και κάθετους δρόμους, πλατείες και παραλιακό μέτωπο. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 4.362 κατοίκους και όλη η πόλη είναι στραμμένη προς τη θάλασσα. Εκεί βρίσκεται και το κέντρο της Ιτέας, όπου ο παραλιακός δρόμος συγκεντρώνει την περισσότερη κίνηση με ταβέρνες, καφέ αλλά και ξενοδοχεία. Η σύγχρονη μαρίνα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 250 σκάφη, ενώ σε κοντινή απόσταση από την Ιτέα, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν αρκετές παραλίες, οργανωμένες και μη.

Η πόλη είναι η ιδανική βάση για εξορμήσεις στην περιοχή, αφού βρίσκεται αρκετά κοντά στην Άμφισσα, τους Δελφούς και το Γαλαξίδι. Ο παραλιακός δρόμος ενδείκνυται για βραδινές βόλτες, που συνοδεύονται από καλό φαγητό στα εστιατόρια της πόλης και ποτό και διασκέδαση στα μπαρ της Ιτέας, που είναι από τα πιο ζωντανά σημεία της περιοχής για βραδινή διασκέδαση. Σχεδόν κολλητά στην Ιτέα, στη συνέχεια του παραλιακού μετώπου βρίσκεται το χωριό Κίρρα,το οποίο παρ' όλη την άναρχη δόμηση και τη δυσκολία πρόσβασης στη θάλασσα, διαθέτει ωραία σημεία για καφέ και βόλτα.


Αρχή









0.5771 14.78MB