EG Mobile

Info



Η περιοχή είναι τουριστικά πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς προσφέρεται τόσο για εξερεύνηση όσο και για ήσυχες διακοπές μακρυά από την πολυκοσμία σε μέρη που ο χρόνος λες και έχει σταματήσει αρκετά χρόνια πίσω.





ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ: Επιστροφή στο Παρελθόν

Σαν Τροιζηνία αναφερόμαστε στην ηπειρωτική περιοχή που γεωγραφικά καλύπτει την ανατολική κατάληξη του Νομού Αργολίδας, αλλά διοικητικά ανήκει στην περιφερειακή ενότητα Νήσων. Η περιοχή σαν φυσικό σύνορο προς τον νότο έχει την οροσειρά των Αδερών και προς τον βορρά τον κόλπο της Επιδαύρου και το Στενό του Πόρου. Στην ΝΑ του άκρη ξεκινά λίγο μετά το Μετόχι (απέναντι από την Υδρα) και στο ΒΔ πέντε περίπου χιλιόμετρα πριν στρίψουμε για την Δρυόπη στον δρόμο από Παλαιά Επίδαυρο. Η συνολική ακτογραμμή της είναι μεγαλύτερη από 50 χλμ.

Η περιοχή τουριστικά είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς προσφέρεται τόσο για εξερεύνηση όσο και για ήσυχες διακοπές μακρυά από την πολυκοσμία σε μέρη που ο χρόνος λες και έχει σταματήσει αρκετά χρόνια πίσω. Στο σημείο αυτό μοιάζει πολύ με τις εντυπώσεις που μας αφήνει η επίσκεψή μας στην χερσόνησο των Μεθάνων την οποία παρουσιάσαμε σε άλλο σημείο του οδηγού μας. Αν φυσικά θέλουμε να ζήσουμε σε πιο έντονους ρυθμούς και αναζητούμε τον κόσμο, την κίνηση και την διασκέδαση δεν έχουμε παρά να επισκεφθούμε τον Γαλατά και το όμορφο νησάκι του Πόρου ακριβώς απέναντι.


Η περιήγηση στην περιοχή ακολουθεί την διαδρομή του παραλιακού δρόμου από την ΒΔ είσοδο στην Τροιζηνία μέχρι την ΝΑ κατάληξη του δύο χιλιόμετρα πριν το Μετόχι. Η συνολική αυτή απόσταση είναι 47.2 χλμ. Στην πορεία θα κάνουμε ηπειρωτικές διεισδύσεις που ξεκινούν από τον παράλιο δρόμο και ανηφορίζουν προς τις πλαγιές των Αδερών και την Αργολίδα.

Χωρίζουμε την περιήγηση μας σε τρία τμήματα:

την Περιήγηση στη Βόρεια-Δυτική Τροιζηνία
ξεκινά από την είσοδό μας στην Τροιζηνία από Παλαιά Επίδαυρο και περιλαμβάνει και την δυτική πλευρά της χερσονήσου της Τακτικούπολης.

την Περιήγηση στην Κεντρική Τροιζηνία
καλύπτει την περιοχή της Τροιζήνας και του Γαλατά μέχρι την Σαρωνίδα

την Περιήγηση στη Νότιο-Ανατολική πλευρά της Τροιζηνίας
(που μέρος της ανήκει διοικητικά στον Πόρο) και καταλήγει λίγο πριν το Μετόχι (2 χλμ. μέσα στον Νομό Αργολίδας).


Αρχή









0.6617 14.8MB