EG Mobile

Info

Πόρος - Αγιος Αθανάσιος
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΠΟΡΟΣ


Ο οικισμός της πόλης του Πόρου διακρίνεται για το ιδιαίτερο χρώμα του και την ατμόσφαιρά του και έχει κηρυχθεί διατηρητέος.





Ο Γοητευτικός Πόρος

Η πόλη του Πόρου είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε δύο λόφους της νήσου Σφαιρίας. Καθώς το καράβι πλησιάζει το λιμάνι του νησιού ξεχωρίζει από μακριά, το ιστορικό ρολόι του νησιού, κτισμένο από το 1927, στην κορυφή του ενός λόφου της πόλης του Πόρου.

Προσεγγίζοντας το λιμάνι ξεχωρίζουν τα πολύχρωμα νεοκλασικά κτίρια κατά μήκος της παραλίας ξεκινώντας έτσι για τον επισκέπτη ένα ταξείδι πίσω στον χρόνο. Στην κορυφή του δεύτερου λόφου βρίσκεται ένας ερειπωμένος μύλος και το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου.

Η περιπλάνηση στις γειτονιές του οικισμού, την Μπρίνια, το Μύλο, την Πούντα και το Καστέλι, από τα επιβλητικά νεοκλασικά του λιμανιού στα απλά όμορφα σπίτια με τα λουλούδια τους και τα στενά δρομάκια, οδηγεί τελικά στην κορυφή του λόφου με το περίφημο Ρολόι. Η θέα από εκεί είναι υπέροχη, καθώς μπορείτε να θαυμάσετε τις πλαγιές των Αδερών, το Λεμονοδάσος, το στενό του Πόρου και την Τροιζήνα. Ιδιαίτερα αξίζει να κάνετε τον περίπατο και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Ο οικισμός της πόλης του Πόρου διακρίνεται για το ιδιαίτερο χρώμα του και την ατμόσφαιρά του και έχει κηρυχθεί διατηρητέος. Οι πρώτες κατοικίες κτίσθηκαν το 1463 στην περιοχή γύρω από το Ρολόι που και σήμερα ονομάζεται Καστέλι. Ο οικισμός επεκτάθηκε σταδιακά προς τα παράλια και δημιουργήθηκαν οι συνοικίες Μπρίνια, Πούντα και Μύλος. Μετά κατοικήθηκε η περιοχή ανάμεσα στην Πούντα και το Προγυμναστήριο.

Ο Πόρος εχει αναπτυγμένη και καλή τουριστική υποδομή, τόσο για την διαμονή, όσο και για το φαγητό και την διασκέδαση. Το λιμάνι του Πόρου είναι το κέντρο της ζωής του νησιού. Η μεγάλη βόλτα κατά μήκος του λιμανιού, ξεκινώντας από το σημείο που καταλήγει το φέρυμποτ για τον Γαλατά, μέχρι το τέρμα του παραλιακού δρόμου, αξίζει όσο λίγες στο νησί. Περπατώντας την θα συναντήσετε όλη την ζωή του νησιού, με τα τουριστικά του μαζαγιά, τα ρομαντικά εστιατόρια, τα μπάρ και από την πλευρά της θάλασσας τα ψαροκάικια, τις βάρκες, τα καίκια, αλλά και τα ιστιοπλοικά και τις εντυπωσιακές θαλαμηγούς.

Ο Πόρος φημίζεται για τις εμφιαλωμένες λεμονάδες του και τα αρωματικά αμυγδαλωτά του. Εξαιρετικής ποιότητα είναι επίσης το κρασί που παράγεται από τα αμπέλια του οροπεδίου της Φούσας.


Αρχή









0.6038 14.79MB