EG Mobile

Info

Καταβόθρα Πελετών
Γεωλογικό Αξιοθέατο
Καταβόθρα
(Γεωλογικό Αξιοθέατο)
ΑΡΚΑΔΙΑ, ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ, ΛΕΩΝΙΔΙΟ


Η Καταβόθρα των Πελετών είναι πρώτη σε βάθος στην Πελοπόννησο. Βρίσκεται 1.5 Χλμ. ΝΑ του χωριού στην θέση 'Κάτω Κάμπος'.Μπορείτε να φθάσετε με το αυτοκίνητο (χωματόδρομος και εκτός δρόμου μικρή διαδρομή). Μέχρι σήμερα έχει εξερευνηθεί σε βάθος 630 μέτρων.





Τοποθεσία

Χίλια πεντακόσια μέτρα ΝΑ των όμορφων Πελετών, στην θέση 'Κάτω Κάμπος', θα συναντήσουμε την εντυπωσιακή τρύπα της καταβόθρας των Πελετών.

Η Καταβόθρα των Πελετών είναι πρώτη σε βάθος στην Πελοπόννησο, και μία από τις πέντε βαθύτερες της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα έχει εξερευνηθεί σε βάθος 630 μέτρων. Πριν την εξερεύνησή της το βαθύτερο σπηλαιοβάραθρο της Κυνουρίας, ήταν το σπήλαιο Πρόπαντες στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Λεωνιδίου (στα 315 μέτρα).

Φυσικά δεν επιχειρούμε να "εξερευνήσουμε" την καταβόθρα αν δεν διαθέτουμε τις απαιτούμενες γνώσεις, τον εξοπλισμό και την ομάδα.

Πηγές

Καταβόθρα Πελετών

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για την Αρκαδία του Exploring Greece


Αρχή


Πως θα Φτάσουμε

Για να φτάσουμε στην καταβόθρα, φεύγουμε από τα Πελετά και στρίβουμε δεξιά (υπάρχει μικρή πινακίδα πάνω σε τοίχο σπιτιού) προς την κατεύθυνση για Μυγδαλιά. Στα 100 περίπου μέτρα πριν περάσουμε το γεφυράκι κάνουμε δεξιά και ακολουθούμε τον χωματόδρομο που φεύγει λοξά και δεξιά του δρόμου. Συνεχίζουμε σε ομαλό χωματόδρομο (όπως δείχνει ο χάρτης) μέχρι να φτάσουμε σε ένα ιδιωτικό πάρκο με φωτοβολταικά. Εκεί πρέπει να αφήσουμε τον χωματόδρομο και να στρίψουμε δεξιά (έχοντας το πάρκο στα δεξιά μας) κινούμενοι πλέον καθαρά εκτός δρόμου (υπάρχουν αχνές ροδιές). Προχωρούμε όσο περίπου πηγαίνει ο "δρόμος". Η συνολική απόσταση από το κέντρο των Πελετών είναι περίπου στα 1.500μ-1.600μ. Η καταβόθρα δεν φαίνεται από το σημείο που θα σταματήσουμε, θα πρέπει να προχωρήσουμε (αριστερά μας) προς το σημείο που φαίνεται να χαμηλώνει μέσα σε πιό πυκνή βλάστηση.


Αρχή









0.6213 14.79MB