EG Mobile

Info



Το ανακαινισμένο εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου στην κορυφή του λόφου Γουλά στην Νεστάνη. Για να φτάσουμε ακολουθούμε δύσβατο μονοπάτι 45' που ξεκινά δεξιά στην στροφή προς την πύλη της Ι.Μ. Χρειάζεται προσοχή γιατί η κλίση είναι απότομη και το έδαφος σαθρό.





Τοποθεσία

Η ανάβαση στην κορυφή του απότομου βραχώδους λόφου Γουλά που ορθώνεται επιβλητικά πάνω από την όμορφη Νεστάνη, ξεκινά λίγα μέτρα πριν την πύλη της Ιεράς Μονής Γοργοεπικόου. Συγκεκριμένα ακριβώς, στην τελευταία στροφή στο σημείο όπου αρχίζει η τελική ανηφοριά για την πύλη της Μονής.

Η κατεύθυνση που ακολουθούμε είναι ακριβώς αντίθετη από την Μονή. Από εδώ ξεκινά το μονοπάτι που μετά από κοπιαστική πορεία 40', 1.100 μέτρα πεζοπρίας και ανάβαση 150 μέτρων θα μας οδηγήσει στην κορυφή του λόφου, εκεί που βρίσκεται το κατάλευκο ανακαινισμένο εκκλησάκι του Αι-Γιώργη και τα ερείπια του Βυζαντινού Κάστρου. Διακρίνουμε έναν οχυρό πύργο και τα ερείπια του ναού της Ανάληψης με βυζαντινές τοιχογραφίες.

Η θέα από ψηλά (στα 1.150 μέτρα) προς τον Μαντινειακό κάμπο είναι πανέμορφη.

Η ανάβαση προς την κορυφή δεν είναι εύκολη και χρειάζεται προσοχή γιατί η κλίση είναι απότομη και το έδαφος σαθρό.

Πηγές

Λόφος Γουλάς Νεστάνης

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για την Αρκαδία του Exploring Greece


Αρχή









0.6304 14.78MB