EG Mobile

Info



Απλώνεται στην κορυφή του βράχου που καλύπτει την νότια πλευρά της Βλαχέρνας. Ακολουθούμε τον δρόμο για την Ι.Μ. της Παναγίας της Ελεούσας. Η ανάβαση για την γκρεμισμένη πύλη του κάστρου ξεκινά από την σπηλιά της Παναγίας της Καταφυγιώτισσας (15'-20').





Τοποθεσία

Το κάστρο του Μπεζενίκου απλώνεται στην κορυφή του βράχου που καλύπτει την νότια πλευρά της Βλαχέρνας. Από το πάνω μέρος της Βλαχέρνας, ακολουθούμε την όμορφη, μέσα στα έλατα, χωμάτινη διαδρομή για το μοναστήρι της Παναγίας της Ελεούσας. Η απόσταση είναι 3Χλμ.

Σταθμεύουμε ακριβώς κάτω από τα σκαλοπάτια που το ανέβασμά τους μας οδηγεί στην σπηλιά της Παναγίας της Καταφυγιώτισσας. Για να κατευθυνθούμε προς το κάστρο, και αφού ανέβουμε τα σκαλοπάτια ακολουθούμε την διαδρομή δεξιά, ακριβώς δηλ. αντίθετα από την σπηλιά της Παναγίας. Αμέσως μετά "αναρριχόμαστε" κάθετα προς τα πάνω. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μονοπάτι, και σε μερικά σημεία η κλίση είναι αρκετά απότομη. Η διαδρομή μέχρι την γκρεμισμένη πύλη του κάστρου είναι σύντομη (150μ-200μ). Διάρκεια ανάβασης 15'.

Πηγές

Κάστρο Μπεζενίκου

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για την Αρκαδία του Exploring Greece


Αρχή









0.6426 14.78MB