EG Mobile

Info



Περίπου στα 3-4χλμ. του δρόμου για Τσιτάλια από Πλάκα, θα συναντήσουμε την πινακίδα της Αρχαιολογικής για το Παλαιόκαστρο. Το μονοπάτι που ξεκινά από τον δρόμο (και περίπου στο 1/3 του χωρίζει, αριστερά προς Παλαιόκαστρο δεξιά προς Τσιτάλια) είναι αρκετά επίπονο (45') και θα μας οδηγήσει στην κορυφή του λόφου και στα ερείπια του κάστρο.





Τοποθεσία

Περίπου στα 4Χλμ. του δρόμου για Τσιτάλια από Πλάκα Λεωνιδίου, θα συναντήσουμε, στα αριστερά μας, την πινακίδα της Αρχαιολογικής για το Παλαιόκαστρο. Το μονοπάτι που ξεκινά από τον δρόμο (δεν έχει καλό σημείο για να αφήσουμε αυτοκίνητο) είναι αρκετά επίπονο (30'-45') και θα μας οδηγήσει στην κορυφή του λόφου και στα ερείπια του κάστρου.

Μόνο και μόνο για την θέα που θα αντικρύσουμε από τα ψηλά του κάστρου, με το Μυρτώον μπροστά μας και τον κόλπο των Πούλιθρων ΝΑ, αλλά και την κοιλάδα του Λεωνιδίου προς τα ΒΔ, αξίζει την κοπιαστική ανάβαση.

Η απόσταση συνολικά από το σημείο που θα αφήσουμε τον αμαξωτό δρόμο και θα ξεκινήσουμε την ανάβαση είναι περίπου 1500 μέτρα. Υψομετρικά ανεβαίνουμε 210 μέτρα, από τα 280μ στα 490μ στην κορυφή του κάστρου.

Στην μέση περίπου της απόστασης το μονοπάτι χωρίζει δεξιά και ευθεία-αριστερά. Εμείς ακολουθούμε την αριστερή πορεία. Αλλωστε αν κοιτάξουμε αριστερά μας θα διακρίνουμε τα ερείπια του κάστρου στην κορυφή του απέναντι από εμάς λόφου. Πολύ όμορφη και η διαδρομή του μονοπατιού από το σημείο αυτό και μετά και λιγότερο κοπιαστική (άλλωστε από το σημείο αυτό και μετά μέχρι την κορυφή σε υψόμετρο ανεβαίνουμε κάτι λιγότερο από 50 μέτρα).

Πηγές

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για την Αρκαδία του Exploring Greece


Αρχή









0.6465 14.79MB