EG Mobile

Info

Αρχοντικό Μ. Οικονόμου
Αρχοντικό Σπίτι
Αρχοντικό Οικονόμου
(Αρχοντικό Σπίτι)
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ


Το αρχοντικό του Μιχάλη Οικονόμου, Δήμαρχος Σπετσών το 1862, περιγράφεται σαν εμποροπλοίαρχος και θαλασσέμπορος. Δολοφονήθηκε το 1872 από την οικογένεια της Μπουμπουλίνας.





Αρχοντικό Οικονόμου

Το Αρχοντικό Οικονόμου είναι χτισμένο το 1851 από το γνωστό Καπετάνιο Μιχάλη Οικονόμου και βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα ενώ απέχει μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι.

Διατηρείται ακόμη η επίπλωση από τον 19ο αιώνα, η μυρωδιά της λεβάντας στα συρτάρια, ενώ κουρτίνες με παλιά δαντέλα πλαισιώνουν όμορφα τα παράθυρα. Ο εξωτερικός χώρος του αρχοντικού εντυπωσιάζει όσο και το εσωτερικό του, με πετρόκτιστες αυλές και κήπους με πέτρινη περίφραξη.

Εκεί οι φιλοξενούμενοι μπορούν να χαλαρώσουν σε μια ξαπλώστρα κάτω από τις ελιές ή δίπλα στην πισίνα. Το καθιστικό βρίσκεται στον χώρο που άλλοτε βρισκόταν η κουζίνα του αρχοντικού.

Το εντυπωσιακό αυτό δωμάτιο διατηρεί έναν αέρα περασμένων εποχών και ταξιδεύει τους φιλοξενούμενους στο παρελθόν. Το τζάκι της κατοικίας θα σας ζεστάνει και θα σας κρατήσει συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα.


Αρχή








Προβαλλόμενες Επιχειρήσεις
Βρείτε επιχειρήσεις ενοικίασης, εστίασης, δραστηριοτήτων κλπ

0.6075 14.77MB