EG Mobile

Info

Σπηλιά
Παραλία
Σπηλιά
(Παραλία)
ΑΤΤΙΚΗ, ΥΔΡΑ


Στα δυτικά του Λιμανιού, κάτω από το Περίπτερο με τα Κανόνια βρίσκεται η βραχώδης ακτή της Σπηλιάς, παραδοσιακός τόπος για κολύμπι στην Υδρα.





Τοποθεσία

Μία πολύ όμορφη και σύντομη διαδρομή είναι αυτή η οποία ξεκινά από το δυτικό κανονιοστάσιο του Λιμανιού (κάτω από τον τάφο του Κουντουριώτη) και καταλήγει στον οικισμό Καμίνια. Η συνολική απόσταση από την πόλη της Υδρας είναι περίπου 1.5Χλμ.

Ξεκινώντας από το δυτικό κανονιοστάσιο ακριβώς κάτω από το Περίπτερο με τα Κανόνια βρίσκεται η βραχώδης ακτή της Σπηλιάς, παραδοσιακός τόπος για κολύμπι στην Υδρα.

Συνεχίζοντας, αμέσως μετά θα συναντήσουμε τους τρείς χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους του νησιού πάνω από το δυτικό κανονιοστάσιο του λιμανιού και απέναντι από το αρχοντικό του Γ. Κουντουριώτη.

Συνεχίζοντας, στα 800 περίπου μέτρα από την πόλη, θα περάσουμε το πετρόκτιστο γεφύρι της Αννας, και θα καταλήξουμε στην όμορφη μικρή παραλία στο Αυλάκι. Η Παραλία είναι διαμορφωμένη με τσιμεντοπροβλήτα, και κατεβαίνουμε από τον παραλιακό δρόμο, σε αυτήν, από σκαλάκια.

Πηγές

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για τον Αργοσαρωνικό του Exploring Greece


Αρχή









0.5796 14.78MB