EG Mobile

Info

Λακωνική Μάνη - Πολυάραβος
Χωριό
Πολυάραβος (2)
(Χωριό)
ΛΑΚΩΝΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ, ΓΥΘΕΙΟ


Ερειπωμένος μικρός οχυρός ορεινός οικισμός στην κορυφή (840 μ.) ελατόφυτης πλαγιάς του βουνού Ζήζιαλη (στα υψηλότερα σημεία του Ταΰγέτου έναντι των υπολοίπων χωριών της Μάνης).





Πολυάραβος - Μάνη

Τοποθεσία

Ερειπωμένος μικρός οχυρός ορεινός οικισμός στην κορυφή (840 μ.) ελατόφυτης πλαγιάς του βουνού Ζήζιαλη (στα υψηλότερα σημεία του Ταΰγέτου) έναντι των υπολοίπων χωριών της Μάνης). Ορεινό τοπίο αρκετά διαφορετικό από την υπόλοιπη Μάνη. Ο οικισμός βρίσκεται σε απόσταση 5km από το Σιδηρόκαστρο. Τα περισσότερα από αυτά είναι σχετικά ομαλός χωματόδρομος.

Στο χωριό διακρίνουμε τον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ σε καλή κατάσταση σώζεται η οικία Ξανθάκου. Στους πρόποδες του λόφου όπου είναι κτισμένος ο Πολυάραβος βρίσκεται πηγή (μνημείο της ηρωίδας Αναειπόνυφης από την μάχη του Πολυάραβου) και πιο κάτω η εκκλησία της Παναγίας του Πολυάραβου.

Ιστορία

Στον Πολυάραβο στις 28/8/1826 οι Μανιάτες, σε τριήμερη μάχη, κατενίκησαν τον Ιμπραήμ και τους 6.000 Τουρκοαιγύπτιους πολεμιστές που διέθετε. Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική γιατί στην ουσία εξανάγκασε τον Ιμπραήμ να εγκαταλείψει κάθε περαιτέρω προσπάθεια καθυπόταξης της Μάνης.


Αρχή









0.5830 14.79MB