EG Mobile

Info

Παραλία Αγίας Παρασκευής
Δήμος ΟΤΑ
Σπέτσες (563)
(Δήμος ΟΤΑ)
ΑΤΤΙΚΗ


Ενα από τα γοητευτικότερα Ελληνικά νησιά.Συνδυάζει την ομορφιά, την ηρεμία, την ξεγνασιά, την κοσμικότητα, την απομόνωση, την ιστορία. Αν και εδώ, σε αντίθεση με την Υδρα, επιτρέπονται τα τροχοφόρα,αξίζει να την περπατήσετε για να την γνωρίσετε καλύτερα.





Σπέτσες

Ενα από τα ιστορικότερα και ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, στενά συνδεδεμένο με την Επανάσταση του 1821. Στο νησί δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία Ι.Χ. (πλήν ειδικών αδειών και για συγκεκριμένες ώρες, δρόμους και χρονικές περιόδους). Επιτρέπεται όμως η κυκλοφορία δικύκλων (κυκλοφορούν πολυάριθμα). Χαρακτηριστικό μέσο μεταφοράς τα παραδοσιακά αμαξάκια.

Η κοντινή του απόσταση από την Αθήνα (και οδικώς και δια θαλάσσης), το μικρό του μέγεθος (24 Χλμ. περίμετρος δρόμου), οι καλοί του δρόμοι, η αρχιτεκτονική των σπιτιών του, η πανέμορφη φύση του και οι πεντακάθερες θάλασσες, η κοσμικότητά του με τα πολλά και καλά καταλύματα, εστιατόρια και σημεία διασκέδασης, ο συνδυασμός όλων αυτών (και αρκετών ακόμη), το κάνει ιδανικό μέρος για όλων των τύπων τις διακοπές.

Ισως η σημαντικότερη φυσιογνωμία του νησιού και ο κύριος συντελεστής της ανάπτυξής του και ευεργέτης του ήταν ο Σωτήριος Ανάργυρος. Ενα από τα μεγαλύτερα ευεργετήματά του ήταν η δημιουργία της "Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής των Σπετσών", που σκοπό είχε να γίνει σχολή ηγητόρων εθνικής εμβέλειας. Αρχισε να χτίζεται το 1923 και λειτούργησε μέχρι το 1983.

Ενα δεύτερο σημαντικό για τις Σπέτσες ήταν το επιβλητικό "Ποσειδώνιο", το οποίο μας φέρνει στον νού μνήμες άλλων εποχών. Υπερπολυτελές ξενοδοχείο αντίστοιχο των παλατιών της Γαλλικής Κυανής Ακτής. Εργο που δρομολόγησε ο Ανάργυρος και ολοκληρώθηκε το 1914. Εγινε το θερινό στέκι της πλούσιας και κοσμικής Αθήνας.

Δείτε επίσης την πρόταση Εξερευνήστε τις Σπέτσες με 5 διαφορετικές ξεναγήσεις του νησιού.

Πηγές

Σπέτσες

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για τον Αργoσαρωνικό του Exploring Greece


Αρχή








Προβαλλόμενες Επιχειρήσεις
Βρείτε επιχειρήσεις ενοικίασης, εστίασης, δραστηριοτήτων κλπ

0.5756 14.83MB