EG Mobile

Info

Πόρος - Θέα από Αγίους Αναργύρους
Δήμος ΟΤΑ
Πόρος (355)
(Δήμος ΟΤΑ)
ΑΤΤΙΚΗ


Ομορφο πευκόφυτο νησί του Σαρωνικού Κόλπου, προσφέρεται τόσο για σύντομες όσο και για μεγαλύτερες χρονικά αποδράσεις. Συνδυάζει αρμονικά, την Θάλασσα, την φύση, την ηρεμία, την παλαιά και νέα Ελληνική ιστορία αλλά και την σύγχρονη ζωή και την διασκέδαση.





Περιγραφή του Πόρου

Όμορφο πευκόφυτο νησί του Σαρωνικού Κόλπου, μόλις 32 ν.μ. από τον Πειραιά και εύκολα προσβάσιμο από την ξηρά (μέσω του Γαλατά) προσφέρεται τόσο για σύντομες όσο και μεγαλύτερες χρονικά αποδράσεις. Συνδυάζει αρμονικά, την Θάλασσα, την φύση, την ηρεμία, την παλαιά και νέα Ελληνική ιστορία αλλά και την σύγχρονη ζωή και την διασκέδαση.

«Ο Πόρος έχει κάτι από τη Βενετία: κανάλι, επικοινωνία ανάμεσα στα σπίτια με βάρκες, χλιδή, νωχέλεια, αισθησιακός πειρασμός, τόπος για διακεκριμένους διεθνείς ερωμένους», αυτά έγραφε, για τον Πόρο, ο Γ. Σεφέρης, που φιλοξενείτο συχνά εδώ, στην πανέμορφη βίλα «Γαλήνη» (ιδιοκτησίας Δραγούμη) και το 1946 έγραψε την ποιητική συλλογή Κίχλη.

Στην «Γαλήνη» το 1939, φιλοξενήθηκε και ο Χένρυ Μίλλερ που γοητευμένος και αυτός από το νησί, έγραψε: «Το να αρμενίζεις αργά στους δρόμους του Πόρου είναι σαν να ξαναβρίσκεις τη χαρά του περάσματος μέσα από το λαιμό της μήτρας. Είναι μια ηδονή τόσο βαθιά που σβήνεται στη μνήμη».

Για να γνωρίσετε καλύτερα τον Πόρο δείτε και τη σχετική πρόταση του EG.

Πηγές

Τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για τον Αργοσαρωνικό του Exploring Greece


Αρχή









0.6024 14.82MB