EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Οι 10 καλύτερες εμπειρίες στη Σύρο

Από την Ερμούπολη και την Άνω Σύρο μέχρι τις απομακρυσμένες παραλίες και τα μικρά χωριά, η Σύρος προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και αξέχαστα τοπία. Μοιραζόμαστε τις 10 καλύτερες εμπειρίες από το νησί της Σύρου.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 0

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 0

 Λιγότερα
 Περισσότερα
.   ..

Οι 10 καλύτερες εμπειρίες στη Σύρο

Από την Ερμούπολη και την Άνω Σύρο μέχρι τις απομακρυσμένες παραλίες και τα μικρά χωριά, η Σύρος προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και αξέχαστα τοπία. Μοιραζόμαστε τις 10 καλύτερες εμπειρίες από το νησί της Σύρου.

Κείμενο: Λίνα Καπετάνιου

1. Αγρια βόρεια ομορφιά. Η άγρια ομορφιά της Άνω Μεριάς επιβάλλει μια βόλτα με το αυτοκίνητο στους σχεδόν ερειπωμένους οικισμούς της. Από το Σαν Μιχάλη μέχρι τη Χαλανδριανή και από το Λυγερό μέχρι το Παπούρι θα αντικρύσετε χωριά με λιγοστά σπίτια, πέτρα και σπαρτά. Όλα αυτά με τη θέα της θάλασσας στο φόντο.

2. Απομονωμένες παραλίες. Είναι οι πιο απομονωμένες αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Γράμματα, Μαρμάρι, Μέγας Λάκκος: είναι όλες παραλίες στο βορειοδυτικό κομμάτι της Σύρου, όλες με δύσκολη πρόσβαση. Σε κάποιες μπορείτε να πάτε με μονοπάτι, ενώ σε όλες μπορείτε να πάτε με καραβάκι που ξεκινάει από το Κίνι. Αγαπημένη μας η Γριά Σπηλιά, λόγω των καταγάλανων νερών και των δέντρων που έχει.

3. Meeting point. Είναι το meeting point όταν ο καιρός είναι ζεστός. Η παραλία Αστέρια βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Ερμούπολης και είναι η εύκολη λύση για βουτιά για όσους κατοικούν στην πρωτεύουσα της Σύρου. Η βουτιά γίνεται από τα βράχια ή τις σκάλες που υπάρχουν, ενώ το beach bar προσφέρει χυμούς, καφέδες και φαγητό.

4. Με παρέα. Θα μπορούσε να είναι στο Βόλο, αλλά είναι στην Ερμούπολη, σε ένα όμορφο πεζόδρομο ανάμεσα στην πλατεία Μιαούλη και την παραλία. Το «Αερικό» σερβίρει χειροποίητα ορεκτικά, θαλασσινούς μεζέδες αλλά και πιάτα με κρέας. Το καλύτερο είναι ότι προσφέρει ατομικό καραφάκι ούζο ή τσίπουρο με 3-4 πιατάκια στην τιμή των 7 ευρώ. Πληροφορίες: Κλώνος & Κυπαρίσσου Στεφάνου 7, Ερμούπολη, Τηλ 22810 80445

5. Μποέμικη ζωή. Το Boheme del Mar είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο μπαρ της Σύρου. Δίπλα στη θάλασσα μαζεύει τον περισσότερο κόσμο και οι νύχτες εκεί κρατάνε μέχρι νωρίς το πρωί. Η μουσική είναι εναλλακτική: από ροκ και τζαζ μέχρι hip hop και reggae. Πληροφορίες Ακτή Πέτρου Ράλλη 10, Τηλ 22810 83354

6. Νυχτερινή βόλτα. Η αρχοντική πολιτεία της Ερμούπολης είναι τόσο ήσυχη τα βράδια. Εκμεταλλευτείτε τη νυχτερινή δροσιά και κάντε μια βόλτα στα στενά σοκάκια. Ακούστε μουσικές να βγαίνουν από τα πέτρινα ψηλοτάβανα αρχοντικά, θαυμάστε την αρχιτεκτονική και τα χρώματα και σκεφτείτε πόλεις μαγικές του μέλλοντος όπως αυτή εδώ.

7. Θέα από ψηλά. Η Ανω Σύρος είναι σκαρφαλωμένη σε λόφο πάνω από την Ερμούπολη. Πέρα από το να θαυμάσετε τη μεσαιωνική πόλη με τα στενά σοκάκια, τις καθολικές εκκλησίες και την ατμόσφαιρα παραμυθιού, η Ανω Σύρος προσφέρεται για να μαγευτείτε από τη μοναδική θέα στην Ερμούπολη και το λιμάνι. Καλύτερη ώρα όταν αρχίζει να βραδιάζει και ο ουρανός βάφεται με δεκάδες αποχρώσεις του κόκκινου.

8. Ταξίδι στο χρόνο. Μοναδικό στην Ελλάδα, το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης διηγείται τη συναρπαστική ιστορία της Ερμούπολης στην πορεία της αστικοποίησης και εκβιομηχάνισης της. Οι μόνιμες εκθέσεις περιλαμβάνουν πρωτότυπες μηχανές που χρησιμοποιήθηκαν σε υφαντουργεία, βυρσοδεψεία, κτλ όπως και μικρογραφίες πλοίων, χάρτες και πίνακες. Πληροφορίες Τηλ 22810 84762

9. Μπροστά στο κύμα. Φρέσκα ψάρια και όστρακα ακριβώς δίπλα στο κύμα σερβίρει η ψαροταβέρνα «Αλλού Γυαλού» στο Κίνι. Πολλές από τις πρώτες ύλες είναι ντόπιες και τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι φρέσκα. Δοκιμάστε μύδια αχνιστά, και ραβιόλι με θαλασσινά. Πληροφορίες Παραλία Κίνι, Τηλ 22810 71196

10. Θερινά Ανάκτορα. Οι πλούσιοι Συριανοί αστοί του προηγούμενου αιώνα επέλεγαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές παραθαλάσσια χωριά ή μέρη με δροσιά στην ενδοχώρα. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν διάσπαρτοι στη Σύρο οικισμοί με αρχοντικά σπίτια, δέντρα και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Τα πιο καλοδιατηρημένα αρχοντικά βρίσκονται στην Ποσειδωνία, ενώ αρκετά υπάρχουν στο Επισκοπείο και την Παρακοπή. Η αρχιτεκτονική αυτών των παλιών αρχοντικών είναι εντυπωσιακή.











Το Ταξίδι μου
0.4608 18.85MB