EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Πόλη/ΧωριόΚωμόποληΠόλη/Χωριό // Κωμόπολη

Ερατεινή

Το πιο ανεπτυγμένο χωριό στο παραλιακό μέτωπο από Γαλαξίδι μέχρι Ναύπακτο, η Ερατεινή, προσφέρει πολλές επιλογές για φαγητό, καφέ και διαμονή. Φημίζεται για τα θαλασσινά της και για τις παραλίες που υπάρχουν κοντά.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 447

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 1
Πληθυσμός 2011 : 856
Τύπος Μέρους : ΓραφικόΓραφικό
Κωδικός Καλλικράτη : 3102040101
Έδρα σε επίπεδο : Δημοτικής Ενότητας

 Λιγότερα
 Περισσότερα
.   ..

Ερατεινή, Τριζόνια και παράλια

Φρέσκα ψαρικά και θαλασσινά, βουτιές στη διπλανή παραλία και ο χρόνος που περνάει αργά, ειδικά τα καλοκαιρινά μεσημέρια. Η Ερατεινή φημίζεται για τις ψαροταβέρνες και τα ουζερί της αλλά και την κοντινή απόσταση σε παραλίες. Όλο το παραλιακό μέτωπο, από το Γαλαξίδι μέχρι και τη Ναύπακτο είναι σχετικά άγνωστο ως τουριστικός προορισμός, παρ' όλο που κρύβει μοναδικές παραλίες, γραφικούς οικισμούς αλλά και παραδοσιακά ορεινά χωριά στις πλαγιές πάνω από τη θάλασσα.

Με ήπια τουριστική ανάπτυξη, οι οικισμοί της Γλυφάδας, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Σπυρίδωνα και του Πάνορμου προσφέρουν τουριστικές δομές, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ.

Το μοναδικό κατοικήσιμο νησάκι του Κορινθιακού Κόλπου, τα Τριζόνια, βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη βόρεια ακτή. Μόλις 10 λεπτά θα χρειαστούν οι επισκέπτες με το καραβάκι που αναχωρεί από τα Χάνια. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά και το μικρό νησάκι είναι αρκετά μικρό για να μη χρειαστείτε όχημα. Δίπλα στο γαλάζιο το πράσινο, δίπλα στην άμμο το βότσαλο, δίπλα στις ανθισμένες λεμονιές τα ασβεστωμένα σπίτια. Τα Τριζόνια διαθέτουν μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων και εστιατορίων με ειδίκευση στα ψάρια και τα θαλασσινά.











Το Ταξίδι μου
0.3712 19.55MB