EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
ΕκδήλωσηΓιορτήΕκδήλωση // Γιορτή

Γιορτή Κάστανου (Καστάνιτσα)

Κάθε χρόνο από το 1983 γιορτάζεται στο χωριό η περίφημη 'Γιορτή Κάστανου' στα τέλη Οκτώβρη. Οι παραγωγοί μαζεύουν τα κάστανα και οι επισκέπτες τα δοκιμάζουν με γλέντι και χορό. Μία εκδήλωση που μέσα στα χρόνια έγινε θεσμός και συμβάλλει στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 635

Χαρακτηριστικά

Διεύθυνση :  Αρκαδία, Καστάνιτσα, 22001
Συμβαίνει : Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

 Λιγότερα
 Περισσότερα
.   ..

Γιορτή Κάστανου

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της συγκομιδής των καστάνων. Έτσι λοιπόν και φέτος, αυτόν το μήνα, η Καστάνιτσα Αρκαδίας περιμένει όλους εσάς στη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ στο τέλος Οκτωβρίου.

Το 1983 έλαβε χώρα για πρώτη φορά η συγκεκριμένη γιορτή. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, οι διοργανωτές κατάφεραν με πολύ κόπο και μεράκι να αναδείξουν τη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ως μία από τις σημαντικότερες αγροτικές–πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα ως ένα θεσμό που έδωσε ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα.

Από το πρωί της πρώτης ημέρας οι εθελοντές θα υποδέχονται τους επισκέπτες προσφέροντας τσάι για το καλωσόρισμα ενώ στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο κόσμος θα μπορεί να απολαμβάνει παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα, παραδοσιακές-χειροποίητες πίτες και άλλα φαγητά/γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο (χοιρινό με κάστανο, καστανόπαστα και τσουρέκι με κάστανο κ.ά). Φυσικά την τιμητική τους θα έχουν τα βραστά και ψητά κάστανα με γλυκό κρασάκι και τσίπουρο, συντροφιά με παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα "Οδική Βοήθεια".

Τη Γιορτή θα πλαισιώνουν δρώμενα όπως παρουσιάσεις σχετικές με το κάστανο, παιχνίδια για τα παιδιά, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών συλλόγων, συνοδεία παραδοσιακών τοπικών ακουσμάτων. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα είναι δυνατή η επίσκεψη στο καινούριο στολίδι του χωριού, την έκθεση των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, το ανανεωμένο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού, το μεσαιωνικό Κάστρο, την πολιούχο εκκλησία, την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια του χωριού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών, με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.











Το Ταξίδι μου
0.4250 20.3MB