EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Τα Μοναστήρια των Σπετσών

Από Άγιο Μάμα προς Μονή των Αγίων Πάντων, πάνω από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, και προς Μονή της Παναγίας της Γοργοεπικόου, πάνω από την Μονή των Αγίων Πάντων.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 536

Χαρακτηριστικά


 Λιγότερα
 Περισσότερα
Μοναστήρι Αγίων Πάντων
Μοναστήρι
Αγίων Πάντων
(Μοναστήρι)
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Αγιος Ελευθέριος
Εκκλησία
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Παναγία Ελώνα
Εκκλησία
Παναγία Ελώνα
(Εκκλησία)
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Μοναστήρι Παναγίας Γοργοεπικόου
Μοναστήρι
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

Μοναστήρι Αγίων Πάντων
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Παραλία Αγίων Αναργύρων
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Σπέτσες - Θέα Προφήτη Ηλία από Παναγία Δασκαλάκη
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Αναργύρειος Σχολή
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Παραλία Αγίας Παρασκευής
Δήμος ΟΤΑ
Σπέτσες (563)
(Δήμος ΟΤΑ)
ΑΤΤΙΚΗ
.   ..

Τα Μοναστήρια των Σπετσών

Στις Σπέτσες λειτουργούν δύο μονές. Η Μονή των Αγίων Πάντων, πάνω από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, και η Μονή της Παναγίας της Γοργοεπικόου, πάνω από την Μονή των Αγίων Πάντων.

Ξεκινώντας από το περίπτερο του Αγίου Μάμα, παίρνουμε τον δρόμο για Αγία Μαρίνα, και στα 550 μέτρα, εκεί που ο δρόμος χωρίζει δεξιά, συναντούμε την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου. Την εκκλησία έχτισε ο παπάς Ελευθέριος Γ. Ελευθερίου το 1828 και την "ετελοιοποιησεν" ο γυιός του Λάζαρος το 1859. Ηταν μία από τις 24 ενορίες των Σπετσών.

Από τον Αγιο Ελευθέριο και γιά την Μονή των Αγίων Πάντων, ακολουθούμε πορεία ανηφορική και προς τα αριστερά. Η συνολική απόσταση από τον Αγιο Ελευθέριο είναι 1.5Χλμ. Θα φθάσουμε, στην κεντρική είσοδο της Μονής, αφού περάσουμε την δενδροστοιχία με τα κυπαρίσσια. Η Μονή είναι το κύριο μοναστήρι των Σπετσών, και φιλοξενεί τους τάφους του Ανάργυρου και του Δ. Γουδή (πυραμιδικός).

Πριν ανηφορίσουμε τον δρόμο με τα κυπαρίσσια, για την Μονή των Αγίων Πάντων, φεύγει στα δεξιά μας δρόμος, ο οποίος περίπου στα 850 μέτρα, καταλήγει στην είσοδου του ετέρου Μοναστηριού των Σπετσών, της Παναγίας της Γοργοεπικόου. Το Μοναστήρι είναι καινούργιο, χτίσθηκε το 1984 από πιστούς του παλαιού ημερολογίου. Πίσω από την Μονή ξεκινούν μονοπάτια προς την Παναγία Ελώνα (1.5Χλμ.) και το κτήμα Χαρά (500 μέτρα για την εκκλησία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας Που βρίσκεται μέσα στο Κτήμα Χαρά).

Πηγές

Σπέτσες

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για τον Αργoσαρωνικό του Exploring Greece











Το Ταξίδι μου
0.3162 18.99MB