EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Πολιτιστικό ΑξιοθέατοΑρχαιολογικός ΧώροςΠολιτιστικό Αξιοθέατο // Αρχαιολογικός Χώρος

Παλαιά Καρυούπολη
(Αρχαία Καρυούπολη Γυθείου)

Λόφος ανάμεσα στους Οικισμούς Δροσοπηγή και Παναγίτσα. Βρίσκεται στο κέντρο της απόστασης που χωρίζει τον Λακωνικό από τον Μεσσηνιακό κόλπο. Εδώ βρίσκονται τα ερείπια της Βυζαντινής πόλης. Ξεχωρίζει η διατηρημένη εκκλησία του 13ου αιώνα Αγ. Γεώργιος.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 435

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 400
Χρονική Περίοδος : Βυζαντινή Περίοδος
Πρόσβαση : ΜονοπάτιΜονοπάτι
Προσιτό : ΜέτριαΜέτρια
Κόστος από : 0 Ευρώ
Διάρκεια Επίσκεψης : 1 ώρα

 Λιγότερα
 Περισσότερα
.   ..

Παλαιά Καρυούπολη Γυθείου

Περιοχή - Ιστορία

Λόφος ανάμεσα στους Οικισμούς Δροσοπηγή και Παναγίτσα. Βρίσκεται στο κέντρο της απόστασης που χωρίζει τον Λακωνικό από τον Μεσσηνιακό κόλπο. Εδώ βρίσκονται τα ερείπια της Βυζαντινής πόλης η οποία γνώρισε σημαντική ακμή ιδιαίτερα κατά τα χρόνια των Παλαιολόγων. Ξεχωρίζει η διατηρημένη εκκλησία του 13ου αιώνα Αγ. Γεώργιος.

Πρόσβαση

Φεύγοντας από την Δροσοπηγή στον Δρόμο για την Παναγίτσα, περίπου στο 1km, βλέπουμε πινακίδα προς Παλαιά Καρυούπολη. Από εκεί ξεκινά χωματόδρομος, οπότε είτε αφήνουμε εκεί το αυτοκίνητο και προχωρούμε με τα πόδια, είτε, αν έχουμε την δυνατότητα (π.χ. 4x4), ανεβαίνουμε την ανηφόρα και αφήνουμε το αυτοκίνητο στο τελείωμά της. Από το σημείο αυτό και μετά ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι (προσοχή γιατί είναι σχετικά κρυμμένο) για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή του λόγου και στο εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου.











Το Ταξίδι μου
0.3354 20.27MB