EG Mobile

Info


Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Πόλη/ΧωριόΧωριόΠόλη/Χωριό // Χωριό

Πολυάραβος

Ερειπωμένος μικρός οχυρός ορεινός οικισμός στην κορυφή (840 μ.) ελατόφυτης πλαγιάς του βουνού Ζήζιαλη (στα υψηλότερα σημεία του Ταΰγέτου έναντι των υπολοίπων χωριών της Μάνης).
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 451

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 872
Πληθυσμός 2001 : 27
Πληθυσμός 2011 : 0
Τύπος Μέρους : ΑπομονωμένοΑπομονωμένο
Κωδικός Καλλικράτη : 4302011503

 Λιγότερα
 Περισσότερα

Παρόμοια: Πόλεις/Χωριά

Ερειπωμένος Οικισμός Πολυαράβου
Κοινότητα
Σιδηρόκαστρο (11)
(Κοινότητα)
ΛΑΚΩΝΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ, ΓΥΘΕΙΟ
Λακωνική Μάνη - Μεσοχώρι
Χωριό
Μεσοχώρι
(Χωριό)
ΛΑΚΩΝΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ, ΓΥΘΕΙΟ
.   ..

Πολυάραβος - Μάνη

Τοποθεσία

Ερειπωμένος μικρός οχυρός ορεινός οικισμός στην κορυφή (840 μ.) ελατόφυτης πλαγιάς του βουνού Ζήζιαλη (στα υψηλότερα σημεία του Ταΰγέτου) έναντι των υπολοίπων χωριών της Μάνης). Ορεινό τοπίο αρκετά διαφορετικό από την υπόλοιπη Μάνη. Ο οικισμός βρίσκεται σε απόσταση 5km από το Σιδηρόκαστρο. Τα περισσότερα από αυτά είναι σχετικά ομαλός χωματόδρομος.

Στο χωριό διακρίνουμε τον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ σε καλή κατάσταση σώζεται η οικία Ξανθάκου. Στους πρόποδες του λόφου όπου είναι κτισμένος ο Πολυάραβος βρίσκεται πηγή (μνημείο της ηρωίδας Αναειπόνυφης από την μάχη του Πολυάραβου) και πιο κάτω η εκκλησία της Παναγίας του Πολυάραβου.

Ιστορία

Στον Πολυάραβο στις 28/8/1826 οι Μανιάτες, σε τριήμερη μάχη, κατενίκησαν τον Ιμπραήμ και τους 6.000 Τουρκοαιγύπτιους πολεμιστές που διέθετε. Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική γιατί στην ουσία εξανάγκασε τον Ιμπραήμ να εγκαταλείψει κάθε περαιτέρω προσπάθεια καθυπόταξης της Μάνης.











Το Ταξίδι μου
0.3758 19.7MB