EG Mobile

Info

Τείχη Ακρόπολης - Αρχαία Γόρτυς
Αρχαιολογικός Χώρος
Ακρόπολη - Αρχαίας Γόρτυνας
(Αρχαιολογικός Χώρος)
ΑΡΚΑΔΙΑ, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, ΓΟΡΤΥΝΑ


Για να αντικρίσουμε από κοντά τα τείχη της Αρχαίας Γόρτυνας (που ήκμασε στα Κλασσικά και Ελληνιστικά χρόνια) η συντομότερη επιλογή είναι αυτή που δείχνουμε στο χάρτη, στον δρόμο προς την ΙΜ Καλαμίου, ανεβαίνοντας πλάι από τα περιφραγμένα αγροκτήματα.





Τοποθεσία

Μία όμορφη πεζοπορική διαδρομή, για να αντικρίσουμε από κοντά τα τείχη της ακρόπολης της Αρχαίας Γόρτυνας (που ήκμασε στα Κλασσικά και Ελληνιστικά χρόνια), είναι να ξεκινήσουμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Γόρτυνας, δίπλα στις όχθες του Λούσιου ποταμού, και να ανηφορίσουμε ΝΔ προς το ύψωμα της ακρόπολης.

Εναλλακτικά, μπορούμε με μηχανοκίνητο μέσο, να ακολουθήσουμε τον χωματόδρομο που ξεκινά από το γεφύρι του Κόκκορη και ανηφορίζει προς Ατσίχωλο. Πριν φθάσουμε στο χωριό, ακολουθούμε αριστερά την πινακίδα για την Ιερά Μονή Καλαμίου. Σταματάμε στα 2.200 μέτρα από το γεφύρι του Κόκκορη. Αν συνεχίσουμε για άλλα 1.300 μέτρα θα φθάσουμε στις δύο Ιερές Μονές Καλαμίου, την Νέα και την Παλαιά.

Για να αντικρίσουμε από κοντά τα τείχη της ακρόπολης, από το σημείο που θα σταθμεύσουμε, η συντομότερη επιλογή είναι κάθετα στον δρόμο πλάι από τα περιφραγμένα αγροκτήματα. Σε περίπου 200 μέτρα θα φθάσουμε στην κορυφή του λόφου, δίπλα στα στιβαρά τείχη.

Πηγές

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για την Αρκαδία του Exploring Greece


Αρχή









0.6226 14.78MB