EG Mobile

Info

Αρχαία Κώμη Θαλιάδα - Βάχλια - Αρκαδία
Αρχαιολογικός Χώρος
Αρχαία Κώμη - Αρχαία Θαλιάδα
(Αρχαιολογικός Χώρος)
ΑΡΚΑΔΙΑ, ΓΟΡΤΥΝΙΑ, ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΗ


Βγαίνοντας από την Βάχλια, στον δρόμο για Δήμητρα, (αριστερά από το εκκλησάκι του Αϊθαράπη), σε μικρό ύψωμα σώζονται λείψανα αρχαίας κώμης. Πιστεύεται ότι πρόκειται για τις Αρχαίες Θαλιάδες που αναφέρει και ο Παυσανίας στα Αρκαδικά του.





Τοποθεσία

Βγαίνοντας από την Βάχλια, στον δρόμο για Δήμητρα, (αριστερά από το εκκλησάκι του Αϊθαράπη), σε μικρό ύψωμα σώζονται λείψανα αρχαίας κώμης. Πιστεύεται ότι πρόκειται για τις Αρχαίες Θαλιάδες που αναφέρει και ο Παυσανίας στα Αρκαδικά του. Δεξιά από τον Αϊθαράπη ξεκινά ο χωματόδρομος για την ιστορική Μονή της Αγίας Παρασκευής.

Πώς θα Πάμε

Παίρνουμε το μονοπάτι ακριβώς πίσω από το εκκλησάκι του Αϊθαράπη και προχωρούμε μέσα στον πυκνόφυτο λοφίσκο που βρίσκεται μπροστά μας. Θα περάσουμε πρώτα από ένα παλιό αλώνι και στην συνέχεια θα διασχίσουμε, με κατεύθυνση ΝΔ, την πυκνή βλάστηση μέχρι να φτάσουμε σε ξέφωτο, στην κορυφή του μικρού υψώματος. Εκεί θα δούμε διάσπαρτες εντυπωσιακές μεγάλες λευκές πέτρες, απομεινάρια της αρχαίας κώμης.

Η απόσταση από τον δρόμο είναι πολύ μικρή, μόλις 300-400 μέτρα. Με 5'-10' περπάτημα έχουμε φτάσει.

Πηγές

Τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για την Αρκαδία του Exploring Greece


Αρχή









0.6690 14.78MB