EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Οι 10 καλύτερες εμπειρίες στη λίμνη Κερκίνη και τη γύρω περιοχή

Λιβάδια, ποτάμια, βουνά και λίμνη. Ο νομός Σερρών είναι πλούσιος σε φυσική ομορφιά αλλά και σε αξιοθέατα, ιστορικές τοποθεσίες και διευθύνσεις για καλό φαγητό. Διαλέγουμε τις 10 καλύτερες εμπειρίες που ζήσαμε στη λίμνη Κερκίνη και στη γύρω περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 773

Χαρακτηριστικά

Υψόμετρο (μέτρα) : 0

 Λιγότερα
 Περισσότερα
Πελαργοί στη φωλιά τους πάνω σε κολόνες της ΔΕΗ στο χωριό Κερκίνη
Χωριό
Κερκίνη (31)
(Χωριό)
ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΝΤΙΚΗ, ΚΕΡΚΙΝΗ
Στη λίμνη Κερκίνη στο νομό Σερρών
Λίμνη
ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΝΤΙΚΗ, ΚΕΡΚΙΝΗ
’ποψη από το χωριό Λιβαδιά κοντά στη λίμνη Κερκίνη
Χωριό
Λιβαδιά (8)
(Χωριό)
ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΝΤΙΚΗ, ΚΕΡΚΙΝΗ
Πλατεία και πολλά δέντρα στο χωριό Μακρυνίτσα Σερρών
Χωριό
Μακρυνίτσα (3)
(Χωριό)
ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΝΤΙΚΗ, ΚΕΡΚΙΝΗ
Όπλα και μηχανήματα εκτίθενται στον περιβάλλοντα χώρο του Οχυρού Ρούπελ
Ιστορική Τοποθεσία
Οχυρό Ρούπελ
(Ιστορική Τοποθεσία)
ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΝΤΙΚΗ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
Η Ροδόπολη Σερρών έχει αρκετή εμπορική κίνηση
Κωμόπολη
Ροδόπολη (39)
(Κωμόπολη)
ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΝΤΙΚΗ, ΚΕΡΚΙΝΗ
Οι σημαίες της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα
Δημόσια Υπηρεσία
Συνοριακός Σταθμός Προμαχώνα (5)
(Δημόσια Υπηρεσία)
ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΝΤΙΚΗ, ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

Αγελάδες διαφόρων χρωμάτων στη λίμνη Κερκίνη
Κοινότητα
Κερκίνη (45)
(Κοινότητα)
ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΝΤΙΚΗ, ΚΕΡΚΙΝΗ
.   ..

Οι 10 καλύτερες εμπειρίες στη λίμνη Κερκίνη και τη γύρω περιοχή

Λιβάδια, ποτάμια, βουνά και λίμνη. Ο νομός Σερρών είναι πλούσιος σε φυσική ομορφιά αλλά και σε αξιοθέατα, ιστορικές τοποθεσίες και διευθύνσεις για καλό φαγητό. Διαλέγουμε τις 10 καλύτερες εμπειρίες που ζήσαμε στη λίμνη Κερκίνη και στη γύρω περιοχή.

Λίνα Καπετάνιου

1. Βαρκάδα στη λίμνη. Από το λιμάνι στο χωριό Κερκίνη ξεκινάνε οι τουριστικές βάρκες, οι οποίες κάνουν μια μεγάλη βόλτα στην επιφάνεια της λίμνης και διασχίζουν και τον υδροβιότοπο. Η περιηγήση κρατάει περίπου 2 ώρες και αποτελεί μοναδική εμπειρία να δείτε τη λίμνη και τον περιβάλλοντα χώρο από το εσωτερικό μιας βάρκας.

2. Μαθήματα ιστορίας. Η επίσκεψη στο οχυρό Ρούπελ αξίζει τα λίγα χιλιόμετρα στροφών που οδηγούν από τον κεντρικό δρόμο στην είσοδο του οχυρού, όχι μόνο για να δείτε τις υπόγειες στοές αλλά και για να μάθετε πλήθος ιστορικών στοιχείων. Οι στρατιώτες που απασχολούνται στο Οχυρό είναι πλήρως ενημερώμενοι και θα σας διηγηθούν την ιστορία των οχυρών αλλά και τη μάχη του 1941.

3. Ψάρι γλυκού νερού. Μπορεί να μη φημίζονται για τη νοστιμιά τους και να έχουν πολλά αγκάθια, αλλά σε λίγα μέρη στην Ελλάδα μπορείτε να δοκιμάσετε ψάρια γλυκού νερού. Γριβάδια (κυπρίνοι όπως είναι η πιο γνωστή ονομασία τους) και γουλιανοί σερβίρονται στις ταβέρνες των χωριών γύρω από τη λίμνη, συνήθως τηγανητά.

4. Ζωολογικός κήπος στην ύπαιθρο. Στη λίμνη Κερκίνη αλλά και γύρω από αυτή, θα δείτε μοναδικά και σπάνια ζώα και άλλα πιο κοινά. Όμως σε μια μικρή έκταση θα συναντήσετε βουβάλια, αγελάδες, πρόβατα και ανάλογα με την περίοδο μπορεί να πετύχετε και αλεπούδες, λαγούς και βέβαια δεκάδες πουλιά και ψάρια. Στη λίμνη ζουν πελαργοί, κορμοράνοι, ερωδιοί και αετοί.

5. Το πολύτιμο βουβάλι. Το συμπαθές τεράστιο ζώο εκτρέφεται γύρω από τη λίμνη και παράγει πολλά προϊόντα. Εκτός από το ίδιο το κρέας το οποίο είναι αρκετά νόστιμο, το βουβαλίσιο γάλα χρησιμοποιείται για παραγωγή ζυμαρικών και γλυκών. Στα χωριά Κερκίνη, Λιβαδιά και Ροδόπολη θα βρείτε και βουβαλίσιο κρέας αλλά και γάλα, βούτυρο και το γλυκό καζάν ντιπί, το οποίο αποκτά ιδιαίτερη γεύση με τη χρήση βουβαλίσιου γάλακτος.

6. Ιαματικές Πηγές. Το καυτό νερό πηγάζει από το βουνό και έρχεται κατευθείαν στην προσωπική σας μικρή πισίνα, η οποία γεμίζει υδρατμούς. Οι Ιαματικές Πηγές στο Άγκιστρο είναι ανοιχτές 24 ώρες το 24ωρο, δίνοντας την ευκαιρία να τις επισκεφθείτε ακόμα και ένα κρύο βράδυ. Απαραίτητο το ραντεβού στο τηλέφωνο 23230-41420

7. Η πόλη από ψηλά. Το Σιδηρόκαστρο είναι μια μικρή και ήσυχη κωμόπολη. Περιτριγυρίζεται από λόφους, οι οποίοι προσφέρουν μοναδική θέα τόσο στην πόλη όσο και στον κάμπο των Σερρών. Ανεβείτε στο λόφο Σωτήρος και στο λόφο όπου βρίσκεται το βυζαντινό κάστρο Ισσάρι.

8. Γεύσεις με καταγωγή. Λίγο έξω από το χωριό Μακρυνίτσα, η ταβέρνα Εβόρα βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, κάτω από δέντρα. Εβόρα στα ποντιακά σημαίνει σκιά από δέντρα και η οικογένεια που λειτουργεί την ταβέρνα μαγειρεύει με μεράκι ντόπιες γεύσεις αλλά και πολλά πιάτα της ποντιακής κουζίνας.

9. Υψηλή αρχιτεκτονική. Το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι είναι ένα υπέροχο δείγμα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής. Τα κτίσματα σχεδιάστηκαν σύμφωνα με αγιορείτικα πρότυπα, ενώ και οι εξωτερικοί χώροι είναι πολύ περιποιημένοι με δέντρα και φυτά. Εκτός των άλλων, το μοναστήρι έχει υπέροχη θέα στον υδροβιότοπο, τη λίμνη Κερκίνη και τον κάμπο των Σερρών.

10. Περνώντας τα σύνορα. Η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Αξίζει τον κόπο να περάσετε μια βόλτα στη διπλανή χώρα και να επισκεφθείτε το χωριό Πετρίτσι για ψώνια και το χωριό Melnik για φαγητό. Και τα δύο χωριά βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα σύνορα και θα πάρετε μια γεύση από τη βουλγάρικη κοινωνία.











Το Ταξίδι μου
0.7504 19.16MB