EG Mobile

Info
Θέση στο Χάρτη    Ομαδοποίηση      Είδος Χάρτη:
show map
Προτάσεις/ΠροσφορέςΠρότασηΠροτάσεις/Προσφορές // Πρόταση

Εξερευνήστε τις Σπέτσες

Οι Σπέτσες, προσφέρονται γιά πολλές και όμορφες διαδρομές, είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο, είτε και με μηχανάκι (απαγορεύονται τα Ι.Χ.). Λόγω του μικρού μεγέθους του νησιού, μπορείτε να το εξερευνήσετε σε πολύ καλό βαθμό, μέσα σε μία εβδομάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολόγηση

Συντακτών του EG:
Η δική σας:
Των άλλων χρηστών:
Δημοτικότητα: 760

Χαρακτηριστικά


 Λιγότερα
 Περισσότερα
Παραλία Αγίων Αναργύρων
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Σπέτσες - Θέα Προφήτη Ηλία από Παναγία Δασκαλάκη
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Αναργύρειος Σχολή
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ

Παρόμοια: Προτάσεις/Προσφορές

Παραλία Αγίων Αναργύρων
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Σπέτσες - Θέα Προφήτη Ηλία από Παναγία Δασκαλάκη
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Αναργύρειος Σχολή
Πρόταση
ΑΤΤΙΚΗ, ΣΠΕΤΣΕΣ
Παραλία Αγίας Παρασκευής
Δήμος ΟΤΑ
Σπέτσες (563)
(Δήμος ΟΤΑ)
ΑΤΤΙΚΗ
.   ..

Διαδρομές στις Σπέτσες

Οι Σπέτσες, προσφέρονται γιά πολλές και όμορφες διαδρομές, είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο, είτε και με μηχανάκι (απαγορεύονται τα Ι.Χ.). Λόγω του μικρού μεγέθους του νησιού, μπορείτε να το εξερευνήσετε σε πολύ καλό βαθμό, μέσα σε μία εβδομάδα. Εκτός από τα επί μέρους σημαντικά αξιοθέατα, προτείνουμε τις παρακάτω διαδρομές, που συνδιάζουν γνωριμία με το νησί, φυσική άσκηση και απόλαυση της φύσης και της θάλασσας.

Ο Γύρος των Σπετσών

Ισως η πιό απολαυστική εμπειρία στις Σπέτσες είναι ο γύρος του νησιού με όποιο μέσο επιθυμείτε. Θα προτείνουμε το ποδήλατο ή τα πόδια (με φεγγαράδα). Το μήκος του δρόμου, που πλέον είναι όλος άσφαλτος, είναι 24 Χλμ. με αρκετές ανηφοροκατηφόρες. Δείτε αναλυτικά την ξενάγηση εδώ.

Η Διαδρομή του Βουνού

Μετά τον γύρο των Σπετσών, εξίσου απολαυστική είναι και η βουνίσια διαδρομή που ξεκινά από Παναγία την Ελωνα και καταλήγει στην Βρέλλου, διασχίζοντας στην μέση το νησί, περνώντας από το υψηλότερο σημείο του, τον Πρ. Ηλία (245μ). Δείτε αναλυτικά την ξενάγηση εδώ.

Η Βόλτα στο Παλιό Λιμάνι

Ενας από τους ομορφότερους και πιό γνωστούς περίπατους στο νησί είναι η διαδρομή από τον Αγιο Μάμα μέχρι το Παλιό Λιμάνι και από εκεί στον φάρο των Σπετσών. Η απόσταση μέχρι το Παλιό Λιμάνι είναι δύο χιλιόμετρα. Η διαδρομή είναι ειδυλλιακή, δίπλα στην θάλασσα, και κατά μήκος μερικών από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα αρχοντικά σπίτια των Σπετσών. Το βράδυ ο δρόμος είναι φωτισμένος, όσο χρειάζεται, δεν κυκλοφορούν μηχανοκίνητα μέσα, και βλέπεις τις παραδοσιακές άμαξες να πηγαινοέρχονται μεταφέροντας κόσμο από και προς το Παλιό Λιμάνι. Δείτε αναλυτικά την ξενάγηση εδώ.

Η Βόλτα στις Σχολές

Η δεύτερη κλασσική παραλιακή βόλτα των Σπετσών είναι από το Ποσειδώνιο προς τις Σχολές. Η συνολική διαδρομή μέχρι της Σχολές είναι 1.600 μέτρα. Δείτε αναλυτικά την ξενάγηση εδώ.

Τα Μοναστήρια των Σπετσών

Στις Σπέτσες λειτουργούν δύο μονές. Η Μονή των Αγίων Πάντων, πάνω από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, και η Μονή της Παναγίας της Γοργοεπικόου, πάνω από την Μονή των Αγίων Πάντων. Η Μονή των Αγίων Πάντων βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα (ανατολικά) από την Ντάπια, και η Μονή της Παναγίας της Γοργοεπικόου στην ίδια κατεύθυνση, 1.100 μέτρα (ΝΔ) από την Μονή των Αγ. Πάντων και πιo ψηλά. Δείτε αναλυτικά την ξενάγηση εδώ.

Πηγές

Σπέτσες

Καθώς και τα links που αναφέρονται στο Τουριστικό Αντικείμενο και γενικότερα τα βασικά κειμένα τρίτων πηγών για τον Αργoσαρωνικό του Exploring Greece











Το Ταξίδι μου
0.3260 19MB